У Гадяцькій бібліотеці нагородили переможців та учасників конкурсів

Поділитися новиною

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек. Працівники Гадяцької бібліотеки для дітей вирішили відзначити цей день дещо незвично – в урочистій обстановці провести нагородження переможців та учасників конкурсів, які проводились у закладі протягом року.

Розпочали з наймасштабнішого – ІІ Всеукраїнського конкурсу із правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих». Переможцями в номінаціях «Вибір глядачів» та «Кращий промовець» стали учні 3-го класу Гадяцького профільного ліцею імені Тараса Шевченка Полтавської обласної ради Анастасія Рибалка, Нікіта Вакуленко, Данііл Карга, Анна Набока, Богдан Глушак, Єва Рудченко, Андрій Калашник, Артем Дівіцький, Ліза Мороз, Саша Савченко, Вероніка Руссу на чолі з класним керівником Антоніною Єрмаковою. У рамках конкурсу ліцеїстам необхідно було створити колективний відеоролик-презентацію, на якому продекламувати статті з книги «Конституція для всіх: і великих,і малих».

Досить цікавими були умови Національного читацького марафону «Діти України читають», що відбувався у рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання. Учасникам необхідно було відзняти відео, на якому вони зачитують уривок книги, що асоціюється в них із незламністю та підтримувала їх протягом минулого року. Цікаво, що відео читань були прислані не тільки з України, а й країн, які прихистили українських дітей від війни – Польщі, Великої Британії, Румунії,Туреччини і навіть Філіппін. Не залишились осторонь цієї акції й наші земляки – Софія Москаленко, сестри Ангеліна та Каріна Руденко.

Ще одним конкурсом, в якому взяли участь юні жителі Гадяцької громади, був Обласний конкурс дитячих малюнків «Разом до Перемоги». Серед учасників – учні класу образотворчого мистецтва Гадяцької дитячої мистецької школи на чолі з викладачем Іриною Даниленко. Троє з них – Маргарита Сальнікова, Дар’я Дулич та Анастасія Федоренко вибороли перемогу.

Відзначили й учасників ІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнку «Майбутнє планети у наших руках». Участь у конкурсі брало дві тисячі учасників із 20 областей країни. Долучились до конкурсу і юні гадячани Ангеліна Руденко та Марк Паладич. До того ж, Марк також представляв нашу громаду й у Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Творчі канікули-2023» віршем у номінації «Моя Україна: з вірою у Перемогу».

Повідомляє Гадяцька міськрада.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...