Мати просить присвоєння звання «Герой України» полеглому синові – Андрію Луцаю

Поділитися новиною

Петицію до Президента Світлана Луцай оприлюднила 26 вересня.


“Звертаюся до Вас з проханням розглянути  петицію щодо присвоєння почесного звання «Герой України» моєму синові, військовослужбовцю ЗСУ Луцай Андрію Сергійовичу, старшого стрільця 4 аеромобільного відділення, 2 аеромобільного взводу , 12 аеромобільної роти, 4 аеромобільного батальйону в/ч А 4355 (посмертно).
 

Андрій народився 4 січня 1986 року в м. Гадяч Полтавської обл. Навчався і закінчив 11 класів у міській середній школі № 4. Після закінчення школи закінчив курси автокранівника у місцевому аграрному ліцеї. У квітні  2004 року вступив до лав української армії, де прослужив півтора року. У мирний час мав свою справу, пов’язану з автомобілями, яку дуже любив.
З початку повномасштабного вторгнення російських військ добровільно приєднався до територіальної оборони нашого міста. 
 

8 липня 2022 року був мобілізований до лав ЗСУ 81 ОАеМБр  в/ч  А2120, невдовзі ( вже в 20-х числах липня) боронив країну на передових позиціях Бахмутського напрямку, де рятуючись від артобстрілу отримав травму хребта і контузію, потім госпіталь, реабілітація і знову на передову. Після звільнення Харківської обл.( у вересні) був переведений у 77 ОАеМБр  в/ч  А4355, яка формувалась у Житомирі, там проходив бойову підготовку майже до Нового 2023 року.

14 січня 2023 року під час жорстоких боїв за Соледар, від поранень несумісних з життям мій Андрійко загинув.


Андрій  з честю і гідністю захищав свою Батьківщину, свою родину ,до останнього подиху був вірним своїм побратимам і своєму народові. З нестерпним болем у серці, я пишаюсь подвигом мого сина і тому прошу нагородити його почесною відзнакою « Герой України», нажаль посмертно”.
 

Підтримати петицію можна за посиланням.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...