Капремонт гуртожитку для ВПО у Гадячі здорожчав на понад 3 млн грн

Поділитися новиною

Шостого вересня департамент будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики Полтавської ОВА замовив капітальний ремонт приміщень у гуртожитку Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. Котляревського для розміщення там внутрішньо-переміщених осіб. Про це повідомляється на сайті Prozorro, пише МедіаДоказ.

Тендер

Вартість договору – 3 млн 78 тис. 783 грн. Проте зазначається, що ціна робіт, яка доручена для виконання підряднику, є динамічною. ПДВ від суми складає 513 130 грн. Джерелом фінансування є кошти місцевого бюджету.

Угоду з підрядником підписали без використання електронної системи. Роботи мають розпочатися на момент підписання угоди і завершитись до 31 жовтня 2023 року (за умови здійснення фінансування в повному обсязі). Гарантійний строк експлуатації вже відремонтованого приміщення становить 10 років.

Як повідомляється у договорі, загальнобудівні роботи виконуватимуть три робітники. У вересні вони мають виконати демонтаж дверних коробок, підвіконних дошок, стель із пластикових панелей, розібрати дерев`яні плінтуси, покриття з лінолеуму та реліну, улаштувати стіни гіпсокартоном, встановити металеві дверцята тощо.

Також у перший місяць робіт робітники повинні виконати демонтажні сантехнічні та електромонтажні роботи. У жовтні вони займатимуться монтажем електрообладнання, освітлювальної апаратури, а також пофарбують стіни.

Із договірної ціни відомо, що прямі витрати на будівництво становлять – 1 млн 287 тис. грн, з яких на зарплату робітникам піде трохи більше 584 тис. грн, а на загальновиробничі витрати – понад 311 тис. грн. Вартість матеріальних ресурсів від цієї суми складає понад 679 тисяч гривень. Прибуток підрядника становить майже 50 тисяч гривень. Також відомо, що витрати на придбання та доставку устаткування на будову піде понад 824 тисяч гривень.

Роботи виконуватиме полтавське ТОВ «Будімперія 2017».

Друга угода

Слід зазначити, що це вже другий контракт, який обласний департамент уклав з «Будімперією 2017». Перший договір, також на капремонт приміщень у гуртожитку, був підписаний 10 листопада 2022 року і був втричі дорожчим – 9 млн 708 тис. 272 грн.

Замовник не оприлюднив договір, але було відомо, що строк виконання робіт – до 31 травня 2023.

У серпні 2023 року департамент замовив коригування проєктно-кошторисної документації з отриманням позитивного звіту експертизи капремонту приміщень у гуртожитку Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтва ім. Котляревського. Вартість робіт оцінили у майже 176 тисяч гривень.

Ну а через місяць після коригування проєкту кошторису департамент замовив роботи на понад 3 млн грн у гуртожитку.

Підрядник

Як повідомляється на сайті Youcontrol, ТОВ «Будімперія 2017″ зареєстровано шість років тому. Основним видом її діяльності є інші роботи з завершення будівництва. Також фірма займається лісопильним виробництвом, виробництвом дерев`яних і металевих будівельних конструкцій, дерев`яної тари, готових металевих виробів, електромонтажними, покрівельними та штукатурними роботами, роздрібною торгівлею залізними виробами, оптовою торгівлею деревиною тощо. Статутний капітал » Будімперії 2017″ складає 1000 гривень.

Директором і засновником фірми є Лисенко Олексій Іванович. Чоловік зареєстрований як ФОП 17 років – займається завершальними будівельними роботами. У 2023 році як привтаний підприємець він отримав доволі багато державних підрядів – на загальну суму понад 5 мільйонів гривень. Зокрема, виконував роботи з ремонту підвального приміщення та улаштування укриття в навчальних закладах області (Кобеляцького ліцею, Полтавської спеціальної школи, Миргородської спеціальної школи тощо)

Як повідомляється на порталі Clarity Project, чоловік у минулому мав відношення до кількох компаній, зокрема до 2020 року був власником ТОВ «Буд-Експорт», яке у 2020 році придбав ще один великий підрядник Полтавщини – Артемов Олександр Юрійович, власник фірми «Грандбуд+». 13 вересня 2023 року фірма «Буд-Експорт» «переїхала» до Києва – її власником став підприємець Андрійчук Михайло Олександрович.

Закупівлі

За неповний 2023 рік фірма «Будімперія 2017» вже отримала державних замовлень на суму 15 млн 769 тис. 122 грн.

Загалом, згідно з даними порталу Clarity Project, за час свого існування компанія уклала 92 договіри на суму 318,38 млн грн. Найбільше за сумою тендерів на ремонтні роботи отримано від обласного департаменту будівництва – 11 – на суму 137 млн 292 тис. грн. 16 підрядів віддало фірмі управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому – їх загальна вартість склала 76 млн 368 тис. грн.

Також ТОВ «Будімперія 2017» тричі надавала послуги відділу освіти та молоді Котелевської селищної ради на суму понад 60 млн грн.

Згадки у медіа та судові справи

У 2021 році видання «Полтавщина» писало про те, що керівник ТОВ «Будімперія 2017» Олексій Лисенко разом із директоркою ПТУ № 44 у Миргороді Раїсою Мокрій обвинувачувались у розкраданні 300 тис. грн за ремонт даху навчального закладу.

Згідно з матеріалами справи, у листопаді 2017 року Раїса Мокрій від імені ПТУ підписала угоду з фірмою на реконструкцію покрівлі корпусу на вул. Козацькій, 26 вартістю 1,1 млн грн. За 10 днів після підписання контракту підрядник отримав попередню оплату – 332,8 тис. грн , а місяцем пізніше решту за виконану реконструкцію – 776,6 тис. грн.

У травні 2018 року розпочалось кримінальне провадження щодо привласнення коштів держбюджету у великих розмірах та службового підроблення. За даними слідства, Раїса Мокрій та Олексій Лисенко змовилися для цього, підробивши акти виконаних робіт та інші документи. Таким чином обсяги підрядних робіт були завищені на 308 тис. грн.

Влітку 2019 року Раїсі Мокрій та Олексію Лисенку була висунута підозра, а директорку ПТУ № 44 тимчасово відсторонили від посади до 30 вересня. Обвинувальні акти були направлені до суду в листопаді. Втім їх вина у суді не була доведена – 23 вересня Октябрський районний суд виправдав обох

Ico
LIVE OFFLINE
track image
Loading...