На Полтавщині попрощалися з пілотами, що загинули під час падіння двох «Мі-8»

Поділитися новиною

1 вересня, у Полтавській області попрощалися із екіпажами двох гелікоптерів, які 29 серпня розбилися у Донецькій області. Про це пише Суспільне.

Панахиду за полеглими захисниками відбули у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ, що в селі Горбанівка Щербанівської громади.

Прощання з екіпажами "МІ-8" у Полтавській громаді влаштували 1 вересня 2023

Відспівували Івана Ярового, Юрія Анісімова, Валентина Воробця, Євгена Кисіля, Віктора Опанасюка та Владислава Римара. Це чотири пілоти та два бортових техніки із 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського.

Із загиблими у двох "МІ-8" на Донеччині прощаються біля Полтави

Як повідомив Суспільному речник 18-ї бригади Євген Ракіта, два гелікоптери розбилися 29 серпня біля села Новоявленка у Краматорському районі на Донеччині. Це сталося під час виконання бойового завдання.

Серед шести загиблих ― житель Полтавської області Юрій Анісімов. Воїн був старшим бортовим техніком, мав звання капітан.

Як повідомила Суспільному голова Решетилівської громади Оксана Дядюнова, чоловік був родом із села Хрещате, проживав у Полтаві. Юрію Анісімову було 37 років.

Також того дня загинув льотчик-штурман вертольота Валентин Воробець, він народився 2000-го року, був старшим лейтенантом. Таке ж звання мав Іван Яровий, він теж народився 2000-го. Був штурманом ланки.

Іще два загиблих були капітанами ― це бортовий технік Євген Кисіль, який народився 1988-го, та командир ланки Владислав Римар, 1995-го року народження.

Найстарший загиблий ― Віктор Опанасюк, 1967-го року народження. Він був полковником та командиром вертольота. 

1

Військові загинули, виконуючи завдання на Бахмутському напрямку. Екіпажі ухилялися від атаки російського винищувача “Су-35”.

Аби уникнути імовірного ураження, вони заходили на посадку, і сталася авіакатастрофа. Її причини поки не з’ясували, над цим працює спеціальна комісія.

Вічна пам’ять полеглим Захисникам!

Слава Україні! Героям Слава!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...