Наповнювачі топерів: які бувають і що обрати

Поділитися новиною

Топери – матраци без пружин, які дуже часто використовуються для різних цілей. Основна з них – нівелювати дефекти поверхні – продавлені ділянки, перепади рівня (в диванах) тощо. Крім того, вони чудово підходять для швидкого розгортання додаткового спального місця, для гостей, наприклад. Крім того, топер можна навіть перевозити з собою, наприклад, в орендовану квартиру. Ті чи інші властивості матраца надає в першу чергу його наповнювач, які саме бувають, розглянемо детальніше.

Латекс: натуральний та штучний

Матрац топер з латексним наповнювачем найпопулярніший, адже цей матеріал дуже універсальний, Його жорсткість відрізняється в залежності від щільності та структури. Латекс буває натуральним та синтетичним. Перший виготовляється з соку екзотичного дерева гевеї, в ньому до 90% органічних компонентів. Штучний латекс практично не відрізняється властивостями, однак в декілька разів дешевший. Ключові особливості цього типу наповнювача:

  • відмінні ортопедичні та анатомічні характеристики. Топери легко приймають форму людського тіла, при цьому йде рівномірний розподіл навантаження і підтримка хребта саме в тих місцях де це потрібно, вигини абсолютно властиві фізіологічним;
  • пориста структура забезпечує відмінний обмін повітря, тому гарантована нормальна терморегуляція. Тобто, коли спатимете на такому топері не відчуватимете дискомфорту від перегріву;
  • еластичність. Витримує великі навантаження, при цьому зберігає свою форму, не просідає, не деформується;
  • гіпоалергенність. Це властиво і натуральному і синтетичному латексу. В порах матеріалу не накопичується пил, не живуть кліщі, не розвивається пліснява. Алергія на сам матеріал надзвичайно рідкісне явище.

Топери з латексом в складі мають тривалий строк експлуатації, тому придбавши такий, забудете про необхідність заміни на десяток років так точно.

Піна з ефектом пам’яті

Цей матеріал розроблявся для використання на космічних кораблях, однак поступово став доступним і для звичайних людей. Піна з ефектом пам’яті, це по суті модифікований пінополіуретан. Коли користувач лягає на топер, то під впливом температури тіла відбувається перетворення структури наповнювача і він стає в’язким. Тим самим обриси тіла сплячої людини повторюються і досягається ортопедичний ефект. Зміна форми піни відбувається поступово, тому виключені значні навантаження на хребет. Коли немає впливу людського тіла, піна відновлюється до початкового стану.

Ключові особливості:

  • м’яке огортання тіла сплячої людини і тим самим знімання тиску з больових точок;
  • легкий зігрівальний ефект;
  • гігієнічність – в піні не заводяться комахи та не розвивається пліснява;
  • коливання від рухів на матраці поглинаються піною, тому не відчутні для партнера.

Такий наповнювач дорожче інших, нові вироби можуть мати дещо специфічний запах. Він поступово вивітриться, але на це потрібно декілька днів.

Кокосова койра

Натуральний матеріал, якій відповідає в топерах за жорсткість. Навіть невеликий його шар зробить тонкий матрац щільнішим, він буде менше прогинатись під вагою користувача. Кокосова  койра відрізняється гіпоалергенністю, повітропроникністю, пружністю. Топери з цим наповнювачем не бувають м’якими, лише середніми або жорсткими. Сон на таких особливо корисний для дітей та підлітків, поки в них формується постава.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...