27 серпня – все про цей день

Поділитися новиною

,27 серпня, Міжнародний день боксу, День шахтаря в Україні. Віряни вшановують пам’ять пророка Михея. До Нового року залишилося 126 днів.

27 серпня 2023 року — неділя. 550-й день війни в Україні.

Яке завтра, 27 серпня, церковне свято

27 серпня в церковному календарі – день пам’яті пророка Михея. Пророче служіння він почав близько 778 року до Різдва Христового та пророкував 50 років. Був сучасником ще одного великого пророка Ісаї. Багато передбачень Михея стосувалися царя і Ізраїльського народу. Він бачив майбутні руйнування і набіги ворогів. Одним з перших заговорив про прихід Ісуса Христа. Мощі Михея знайшли в IV столітті н.е. у Варафсатії.

Що не можна робити в цей день

  • Заборонено вживати спиртні напої.
  • Не варто пекти будь-що — робота з тістом може накликати хвороби.
  • Не можна лінуватися і лихословити.

Народні прикмети і традиції на 27 серпня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: журавлі почали відлітати в теплі краї — морози прийдуть дуже швидко;
  • листя тополі вкрилося росою — чекайте на дощ;
  • зоря червоного кольору — вітер буде дуже сильним;
  • тихий вітер цього дня віщує ясну та теплу осінь.

Які іменини: Олександр, Олексій, Аркадій, Василь, Володимир, Матвій, Микола, Федір, Єва, Євдокія.

Талісманом людини, народженої 27 серпня є сердолік. Різдновид агата помаранчево-червоного кольору. Найчастіше має неоднорідне забарвлення. В давні часи сердолік використовували для лікування головного болю.

Який день в Україні і світі

27 серпня в Україні і світі святкують Міжнародний день боксу. З сивої давнини чоловіки змагалися в кулачних боях, про що свідчать шумерські малюнки на камені (III тисячоліття до нашої ери). На Давньоєгипетських рельєфах також можна побачити бійців і глядачів. При цьому тоді билися без рукавиць, але зап’ястя перев’язували бинтами. Бокс вперше з’явився на Олімпійських іграх 688 року до нашої ери. Поєдинки в той час проходили на свіжому повітрі, суперника було заборонено утримувати руками, раундів не було — бій закінчувався повною поразкою одного з учасників. Відродження боксу, як виду спорту, розпочалося в Англії XVII століття, адже аристократи дуже цікавилися античними традиціями, зокрема і боями. Першим чемпіоном Англії став Джеймс Фігг 1719 року. Він залишався непереможним 15 років.

Також 27 серпня Всесвітній день прощення. Прощення майже у всіх світових релігіях є одним з основних постулатів. Деякі з вірувань акцентують увагу на прощенні Богом гріхів людства, а інші закликають прощати один одного. Згідно з християнським вченням, вірянин має духовний обов’язок прощати інших. А першоджерелом прощення є Бог. Завдяки стражданням Ісуса Христа кожен грішник, який розкаявся, може отримати прощення. В церковній традиції прощення прийнято отримувати від священника через спеціальні ритуали.

А ще 27 серпня святкують День українського сала. Сало для України вважається національним продуктом. Воно не лише смачне, але й досить корисне. І користь сала підтвердили експерти. Відомо, що в ньому містяться вітаміни А, E, D, F, а також мікроелемент селен. Найбільшою перевагою сала є наявність арахідонової кислоти, яка допомагає стимулювати роботу мозку і серцевого м’яза, виводить зайві холестеринові згустки, покращує роботу нирок.

27 серпня Міжнародний день лотереї. Слово “лотерея” походить від фінської мови і означає “жереб”. Існує лотерея з давніх часів, а особливо широке розповсюдження отримала в Європі в кінці XV століття. Першу відому людству лотерею провели в лютому 1466 року. Тоді вдова бельгійського художника Яна Ван Ейка на честь 25 річниці смерті свого чоловіка влаштувала благодійний захід, на якому кожен учасник купував квиток і міг за номером квитка виграти приз. Всі зібрані кошти пішли на допомогу бідняків з міста Брюгге.

Також 27 серпня День шахтаря в Україні. Прийнято вітати людей цієї суворої професії. Найбільш видатні трудівники отримують різні нагороди та подяки. Також прийнято вшановувати пам’ять тих шахтарів, які загинули в забоях під час вибухів чи завалів.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...