Італійські сири які повинен скоштувати в житті кожен

Поділитися новиною

Багато країн славляться своїми визначними сирами, які мають серед них високу цінність по всьому світу. Однією з провідних країн-виробників сирів є Італія. Сьогодні ви можете скоштувати італійські сири замовивши їх у магазині Parmezan, де вони представлені у великій кількості та різноманітності смаків.

Сири Італії

Італійські сири мають довгу та глибоку історію походження, яка охоплює більше тисячоліття безперервного розвитку. Роками та десятиліттями італійські майстри впроваджували нові технології виробництва, винаходили інноваційні смаки та вишукані поєднання тощо. В різних регіонах країни переважає виробництво відповідно різних напрямків сирів: десь мешканці роблять переважно м’які сири з коров’ячого молока, а десь популярні саме технології виробки козячого сиру. Перші згадки про італійські сири, що збереглися досі, датуються античними часами. Серед найвідоміший сирів, які ми можемо скоштувати з легкістю сьогодні без необхідності відвідувати Італію є:

  • Сир Пекоріно – один з найвідоміших сирів Італії, який виготовляється з овечого молока. Він має насичений смак з легкою гостротою та глибоким оригінальним ароматом. В залежності від виробника смак може бути від ніжного горіхового до більш інтенсивного, що також варіюється від виду та тривалості дозрівання, які передбачають майстри. Молодий Пекоріно має ніжніший смак та легку текстуру, в той час як витриманий може бути гострішим та насиченим, мати міцнішу структуру.
  • Сир Пармезан, який знає кожен навіть без відвідування Італії. Його використовують у багатьох стравах: для заправки салатів, спагеті, каш. Цей аутентичний сир, який є відображенням Італії завойовує гастрономічні серця з усього світу. Мережа магазинів Пармезан не дарма обрала собі таку назву: сама по собі вона нагадує про мальовничі села та живописні луки, де і народився цей легендарний продукт. Нотки горіху з відтінками карамелізованого меду, що надають злегка терпкі відгомони – саме так буде вірно описати сир Пармезан. Він здатний перетворити будь-яке блюдо у витвір мистецтва, навіть невдале. Вироблений з натурального коров’ячого молока, цей сир стане ідеальним доданком до улюбленої страви та як окремий інгредієнт до вина з виноградом.
  • Сир Рікота – м’який сир, який розкриває всю глибину гурманських присмаків Італії. Він визначається багатовіковою історією та виготовляється з міксу коров’ячого, овечого або козячого молока. Його ніжна кремоподібна текстура, яка ледь тане на язику, віддає молочним присмаком з легкими нотками солодкості.

Почавши коштувати цікаві італійські сири, яких існує безліч, можна вже ніколи не зупинитися та таким чином винайти собі нове хобі.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...