Як вибрати пилосос для вологого прибирання

Поділитися новиною

Щоб одним рухом пропилососити підлогу та протерти її вологою шваброю, знадобляться пилососи для вологого прибирання, які з легкістю виконають це завдання. Що варто знати про пристрій — розповідаємо в цьому матеріалі.

Як працює пилосос для вологого прибирання

Основна функція працює так само, як і в традиційних моделях. Пил та інше дрібне сипуче сміття втягується щіткою в сміттєзбірник. Для вологого прибирання необхідно резервуар заповнити чистою водою, можна з невеликою кількістю мийного засобу. Зазвичай на щітку одягається спеціальна серветка з мікрофібри. В деяких моделях вже встановлені валики, завдяки яким пилосос виконує і сухе, і вологе прибирання одночасно.

Які є елементи живлення пилососа для вологого прибирання

Безумовно, одним із перших питань, яке потрібно розглянути, є джерело живлення. Що стосується підлогового пристрою, то думки більшості користувачів одностайні: технікою без кабелю працювати набагато зручніше, особливо якщо йдеться про вертикальні моделі. Акумуляторний пилосос — це невеликий компактний пристрій, в якому відсутність необхідності перемикання між розетками значно полегшує роботу. З іншого боку, дротові моделі, як правило, більш потужні та служать довше.

На що звернути увагу при виборі пилососа для вологого прибирання

Найважливішим технічним параметром є потужність двигуна — чим більший цей показник, тим краще. Оптимальне значення потужності — 350 Вт. Завдяки цьому можна прибирати квартиру швидше та ефективніше. Також варто звернути увагу на фактори, що забезпечують комфорт при використанні техніки:

  • вага;
  • ергономічна ручка;
  • фільтри;
  • кількість і види насадок;
  • додаткові функції — різні режими роботи, індикатор заряду (для акумуляторних моделей), настінний кронштейн тощо.

При виборі пилососа з мережевим живленням необхідно переконатись, що довжини шнура вистачить для прибирання хоча б більшої частини квартири. Купуючи акумуляторний пристрій, варто звернути увагу на максимальний час роботи з повністю зарядженим акумулятором. Необхідний мінімум — 30 хвилин, хоча є моделі, які працюють понад годину.

Пилосос — пристрій, який характеризується надзвичайною універсальністю. Великий вибір техніки для прибирання можна знайти в магазині STOREinUA. Завдяки цьому домашньому помічнику легко забезпечити бездоганну чистоту та затишок житла.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...