“Калина пам’яті”. В Україні створюють нову традицію до Дня захисників і захисниць, долучитися може кожен

Поділитися новиною

Відповісти

 Прес-реліз про створення нової традиції до Дня захисників і захисниць України

Victims of Russia

16 серпня 2023, 16:35:13Цей лист адаптовано під ваш екран.
Показати оригінал.

Вітаємо, шановні колеги

Ми, команда платформи пам’яті Меморіал, ініціювали створення нової традиції до Дня захисників і захисниць України 1 жовтня.

Суть ідеї в створенні Алей памяті Героїв на подвір’ях закладів освіти. Саджанці калини мають висадити самі учні з вчителями, кожна рослина символізуватиме одну загиблу людину, яка загинула за Україну та дотична до конкретного закладу освіту.

Для нас важливо, щоб ця ініціатива виходила не від нас, а від суспільства загалом. Саме для цього ми відкрили краудфандингову кампанію. За тиждень збору нам вдалося зібрати мінімальну необхідну суму для реалізації ідеї, однак закладів освіти зголосилося значно більше, тож ми продовжуємо збір, аби максимально усі охочі могли створити свої Алеї пам’яті. 

Ми просимо вас про інформаційну підтримку на сайтах ваших медіа та сторінках у соцмережах. У разі, якщо вам потрібна додаткова інформація, ексклюзивні коментарі, ви хотіли б запросити в нас в ефір – напишіть нам на пошту: victims.of.russia@gmail.com і ми неодмінно оперативно надамо вам відповідь. 

Сама акція у закладах освіти запланована на 29 вересня, 9:00. Якщо ви маєте бажання зняти сюжет, написати новину чи репортаж з події – звертайтеся до нас, ми сконтактуємо вас з адміністрацією освітніх закладів, які прийматимуть участь у вашому регіоні.

Текст для сайту:

“Калина пам’яті”. В Україні створюють нову традицію до Дня захисників і захисниць, долучитися може кожен

Платформа пам’яті Меморіал започатковує нову традицію вшанування полеглих Героїв до Дня захисників і захисниць України. Глобальна мета — висадити на території всіх закладів освіти нашої країни калинові алеї. Кожен кущ символізуватиме одну загиблу людину, яка віддала своє життя за Україну, за кожного з нас.

Для реалізації задуму команда платформи Меморіал запустила краудфандингову кампанію. Планували зібрати 72 тисячі гривень протягом місяця, щоб забезпечити саджанцями, інформаційними таблицями та буклетами про догляд за калиною 50 закладів освіти у різних куточках України. Логістичні витрати за свій кошт забезпечить компанія Нова пошта, яка підтримала ідею. Однак, суму вдалося зібрати за перший тиждень, а зареєстрованих закладів освіти вже втричі більше. Тож команда продовжує збір, аби забезпечити матеріалами максимально усі заклади.

“Наша команда вірить, що акція “Калина пам’яті” допоможе зберегти спогади про всіх полеглих Героїв. Ми зможемо залучити наших дітей до традицій вшанування, підтримаємо учнів та освітян, які втратили найдорожчих… Нам дуже важлива підтримка, адже це не лише можливість реалізувати задум, але й спільне творення традицій, тих, які для нас усіх актуальні і важливі, які зроблять нас міцнішими”, — каже шеф-редакторка Меморіалу Анастасія Абрамець.

Як відбуватиметься “Калина пам’яті”

Перший етап акції — збір фінансів на реалізацію ідеї. Водночас команда платформи пам’яті Меморіал збирає заклади освіти, які хочуть взяти участь у “Калині пам’яті”.

Подати заявку на участь може кожен державний чи приватний заклад освіти України. Для цього представникам адміністрації закладу освіти достатньо заповнити форму та очікувати на відповідь. 

Після завершення збору закладів, які вирішили долучитися до акції “Калина пам’яті”, отримають:

  • інструкції та рекомендації щодо висадки і догляду за рослинами;
  • інформаційні таблиці;
  • кількість саджанців відповідно до кількості загиблих військових, близьких школі (колишніх учнів, освітян, рідних і близьких вчителів та нинішніх учнів).

29 вересня о 9:00, напередодні 1 жовтня, Дня захисників і захисниць України, учні закладів освіти разом із учителями висадять калинову алею на подвір’ях своїх закладів. 

“Алеї Героїв стануть місцем вшанування пам’яті загиблих, місцем, де школи зможуть проводити пам’ятні заходи. Ми маємо надію, що “Калина пам’яті” з роками масштабується і такі алеї з’являться у всіх закладах освіти країни”, — додає Анастасія Абрамець. 

Підтримати проєкт “Калина пам’яті” — можна тут

LIVE OFFLINE
track image
Loading...