На Полтавщині ввели в експлуатацію найглибшу в історії Укргазвидобування свердловину

Поділитися новиною

На початку липня цього року на території Полтавської області Укргазвидобування завершило буріння нової розвідувальної свердловини глибиною 6 600 м, яка стала найглибшою в історії компанії. Її дебіт сягнув високого показника – 150 тис. куб. м.

Родовище, на якому пробурили свердловину-рекордсменку, відкрили лише в 2019 році, пише “Новини Полтавщини”.

“Зрозуміло, що це родовище є перспективним, сітка свердловин по ньому буде зростати”, – зазначив начальник цеху з видобутку нафти, газу і конденсату (нафтогазопромислу) Мар’ян Коблик.

Завданням нової свердловини була дорозвідка вуглеводневих покладів та уточнення геологічної будови родовища. Виконані промислові геофізичні дослідження дали змогу приростити понад 100 млн куб. м видобувних запасів вуглеводнів.

“На цьому родовищі це не перша надглибока свердловина. Їх кілька, глибиною – 6 200 м, 6 500 м, 6 600. Свердловина була введена в експлуатацію 6 липня з дебітом 150 тис. куб. м. Це прекрасний дебіт, бурильники класно спрацювали. У найкоротші терміни ми ввели її в експлуатацію”, – розповів Мар’ян Коблик.

Загалом на цьому та сусідньому родовищах у Полтавській області є 24 свердловини, глибиною більше 6 тисяч метрів.

“Чим більше ми введемо в експлуатацію свердловин до зими, тим більше держава зможе закачати газу у газосховища”, – додав Мар’ян Коблик.

Начальник одного з відділень бурових робіт Укрбургазу Ігор Масник наголосив, що зараз головним завданням є оптимізація та нарощення видобутку. Він повідомив, що наразі усі верстати компанії задіяні в роботі.

“Є де бурити, тож будемо нарощувати та збільшувати темпи видобутку природного газу. За останні пів року ми йдемо з випередженням плану. Сподіваюсь, що рік закінчимо вдало. На те що ми націлені зараз, це буде рекорд за останні 15 років”, – розповів Ігор Масник.

До речі, буріння найглибшої свердловини проводилося верстатом “Іван Підкова”. Бурові роботи виконувала бригада ВБР БУ “Укрбургаз” під керівництвом Сергія Козуба та Володимира Сенюшковича.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...