Україна – самостійна, вільна, незалежна. І буде такою завжди

Поділитися новиною

День Державності ми відзначаємо вдруге, в час неймовірно жорстокої війни — після більш ніж 500 днів повномасштабної війни і, після дев’яти років бойових дій на Сході, у протистоянні з московською ордою, що триває упродовж кількох століть.

Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії й абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати Україну. росія ненавидить українців як націю, бо не може змиритися з українською державністю, нашою незалежністю і нескореністю.

День Української Державності покликаний утверджувати зв’язок українців, які живуть нині, з нашими пращурами, які впродовж багатьох поколінь будували державність українського народу.

Це свято має виховати в кожного громадянина розуміння того, що державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру не одна тисяча років.

Невипадково нині в багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у боях, навіть просто в розмовах звичайних українців про те, що відбувається, ми можемо побачити, ми можемо почути і зрозуміти приклади таких же характерів, як сотні років тому. Можемо побачити приклади такої ж хоробрості, такого ж ставлення до життя, і найголовніше — ставлення до України й до ворога.

Історія українського народу – це історія боротьби, бо впродовж багатьох століть українці боролися за утвердження своєї державності і борються досі. Але після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття, українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. І вже не зламаються зсередини, як це бувало не раз. Адже сьогодні ми нарешті маємо національну єдність — обов’язкову умову збереження державності.

Берегти єдність нині, працювати разом на перемогу — це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо. А отже, зможемо зробити те, що не вдавалося зробити раніше попереднім поколінням, заради майбутніх поколінь українців.

Цього року День Державності відзначаємо 28 липня. Але вже наступного року, відзначатимемо 15 липня у зв’язку із переходом на новий стиль Православної церкви України та Української греко-католицької церкви. У мирний час у цей день буде вихідний.

А поки, завдячуючи нашим Захисникам, маємо можливість жити і працювати . Агресору ніколи не вдавалося і не вдасться привласнити Україну. Адже держава – це ми, нескорені українці.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...