Полтавщина лідирує за напрямком цифрової освіти

Поділитися новиною

Полтавщина посідає четверте місце серед усіх областей України щодо розвитку цифрової трансформації. Індекс був сформований Мінцифрою за результатами роботи минулого року. Зокрема, область лідирує за напрямком цифрової освіти.

Про це повідомив на брифінгу 27 липня заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко, повідомляють Новини Полтавщини.

З початку повномасштабного вторгнення рф заклади середньої освіти в області отримали більше 2 тисяч різних девайсів.

Серед них 1676 ноутбуків та 330 планшетів. Майже 1300 ноутбуків отримали вчителі, 690 — учні, ще близько 30 девайсів передали для адміністрування закладів освіти. Ця техніка задовольняє освітні потреби для ведення як змішаного, так і дистанційного навчання.

Та загальна потреба для забезпечення усіх вчителів девайсами (ноутбуками, хромбуками) складає близько 6 тисяч.

Щодо електронного документообігу, на який школи мають перейти з 1 вересня, завдяки співпраці ОВА з приватними компаніями було підписано чотири Меморандуми про співпрацю.

Завдяки цьому заклади середньої освіти мають безкоштовний доступ до освітніх інформаційних систем, які необхідні, зокрема, для того, щоб вести електронний журнал.
На сьогодні 578 із 581 закладу середньої освіти в області вже приєдналися до освітніх інформаційних систем різних компаній на безкоштовній основі. Вони передбачають надання базових 14 документів, які визначені МОН.

Також, з початку повномасштабного вторгнення рф, завдяки міжнародним і громадським організаціям було передано 725 роутерів. На сьогодні 581 заклад загальної середньої освіти, в тому числі і філії, 29 закладів профтехосвіти, 2 заклади позашкілля і 13 закладів фахової передвищої освіти забезпечені роутерами в укриттях.

На черзі — забезпечення роутерами укриттів дитсадків (загальна потреба — 302), закладів фахової передвищої освіти — 13 та позашкільної освіти — 40.

До 1 вересня вони теж мають бути повністю забезпечені роутерами.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...