22 липня – все про цей день

Поділитися новиною

Сьогодні, 22 липня, День гамака. Віряни вшановують пам’ять мученика Панкратія. До Нового року залишилося 162 дні.

22 липня 2023 року — субота. 514-й день війни в Україні.

Яке сьогодні, 22 липня, церковне свято

22 липня в церковному календарі – день пам’яті мученика Панкратія. Від самого дитинства його привчали до християнських цінностей, пронісши їх впродовж всього життя. Хрестив чоловіка сам апостол Петро. Багато Панкратій проповідував, але за це поплатився головою. Всього лише за місяць він побудував храм, в якому проводив служби. Збільшувалося число людей, які приймали християнство. Однак язичникам це не подобалося. Вони зібралися, напали на Панкратія та побили його камінням.

Що не можна робити цього дня

  • Не варто конфліктувати, лаятися, сваритися з близькими.
  • Намагайтесь не лаятися з батьками, навіть якщо вони не праві.
  • Не відмовляйте в допомозі тим, хто її потребує.

Народні прикмети і традиції на 22 липня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: довго і яскраво світять зірки на небі — чекайте на грозу;
  • місяць має темний відтінок — до кінця літа затримається негода;
  • багато чорниці вродило — очікуйте холодну зиму;
  • роса на траві — зливи не оминути;
  • в небі побачити веселку — до спекотної погоди без дощу.

Які сьогодні іменини: Кирило, Олександр, Костянтин.

Талісманом людини, народженої 22 липня, є смарагд. Камінь, який відомий людству щонайменше 5000 років. Має рідкісне забарвлення з зеленого спектру. Здавна вважалося, що смарагд допомагає позбутися лінощів, розпусти, запальної вдачі.

Який сьогодні день в Україні і світі

22 липня в Україні і світі святкують День літнього відпочинку. Хоча це свято і маловідоме, але дуже позитивне. Започаткували його ще 2015 року. Головна мета цього дня полягає в приверненні уваги людей до необхідності виділення окремого часу для релаксації, створення цікавого дозвілля в літні місяці. Сьогодні багато хто недооцінює важливість правильного відпочинку, але регулярні розваги здатні відволікти від буденних справ. 22 липня є чудовою можливістю переосмислити своє ставлення до релаксації в цілому та спланувати відпочинок.

Також 22 липня День гамака. Нетипове, але дуже приємне свято, яке є символом відпочинку на природі. День створили спеціально для того, щоб заохотити людей забути про щоденні справи і просто насолодитися перебуванням в гамаку. Століттями в різних культурах світу використовувалися гамаки. Наприклад, в багатьох південних країнах він все ще використовується як спальне місце. Раніше військові та моряки також спали в гамаках.

А ще 22 липня Всесвітній день мозку. Важлива подія, яка була започаткована Всесвітньою федерацією неврології ще 1957 року. Нині до цієї організації входять понад 120 професійних асоціацій неврологів з різних країн світу. Однією з основних цілей її роботи є виявлення хвороб, які порушують діяльність мозку. А також шукають засоби для збереження ясності розуму до кінця життя людини.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...