У Гадяцькі громаді виділили кошти на придбання навчального автомобіля у сервісний центр

Поділитися новиною

Рішення про це ухвалили під час сесії Гадяцької міської ради, 14 липня.

Як повідомляють у міській раді, в Україні стартував новий пілотний проект з контролю за складання теоретичних та практичних іспитів на право керування автомобілем, який передбачає максимальну цифровізацію послуг та жорсткий контроль.

Зокрема, відповідно до вимог МВС, транспортний засіб, на якому здійснюється прийняття практичних іспитів, повинен відповідати критеріям сьогодення та забезпечувати прозорі умови. Це має бути спеціалізований облаштований навчальний автомобіль, з технічними засобами контролю, які будуть використовуватись під час складання практичних навичок водіння для максимальної фіксації обстановки як у салоні транспортного засобу, так і навколо.

Оскільки, в користуванні сервісного центру МВС у Гадячі такого транспортного засобу немає, на черговій сесії Гадяцької міської ради, що відбулася 14 липня, депутати ухвалили рішення про виділення 800 тисяч гривень на придбання спеціалізованого автомобіля для територіального сервісного центру №5345.

Наявність навчального автомобіля дозволить жителям нашої громади складати іспити на категорію В у Гадячі, а не їхати для цього до інших територіальних центрів.


До слова, щороку від даної структури до бюджету міста надходить близько мільйона гривень у вигляді адміністративного збору та ПДФО.

За шість місяців 2023 року в місцевому сервісному центрі проведено 1094 практичних іспитів (по 50-60 іспитів щотижня).

LIVE OFFLINE
track image
Loading...