БУР-табір у Сергіївці

Поділитися новиною

Серед громад України, лише 10, в тому числі і Сергіївську, було обрано для проведення БУР-табору від громадської організації «Будуємо Україну Разом».
Про це стало відомо ще 19 травня на сторінці громади у Фейсбук, але будівництво об’єктів розпочалося тільки зараз.
«Будуємо Україні Разом» – громадська організація, що виникла у 2014 році як волонтерська акція Української освітньої платформи (тоді Львівська освітня фундація) з відновлення будинків, знищених війною на сході України. Тоді протягом двох місяців львівські волонтери, до яких приєднались місцеві жителі, працювали в Краматорську.
Зараз це незалежна громадська організація. У 2019 році БУР розпочав свою діяльність у регіонах, об’єднуючи активну молодь в українських містах, допомагаючи створювати молодіжні та громадські простори та відновлювати будинки для сімей, що цього потребують. Так з’явилися перші осередки, які спільно з БУР організовували 1-2-денні волонтерські акції взаємодопомоги та добросусідства – так звані БУРчики.
У 2022 році, завдяки 2626 волонтерам, БУР створив комфортні умови проживання для понад 5000 людей із постраждалих від війни громад. Наразі організація налічує понад 6300 волонтерів з усієї країни.
І вже 15 липня, до Сергіївської громади приїхали 15 волонтерів цієї організації, що спільно з 15 місцевими волонтерами віком від 14 д 35 років, мають організовувати громадський простір у центральному парку Сергіївки. Там буде створено місце відпочинку для молоді – боулінгові доріжки, велику шахову дошку та лави для відпочинку.

Начальниця відділу економічного розвитку та інвестицій Сергіївської громади Ірина Гринь:

«Вже цієї суботи до нас завітали 15 волонтерів з різних куточків України. У цей же день відбулося представлення нашої громади. Наступного дня волонтери відвідали крафтових виробників, будинок громади, а ввечорі – благодійний фестиваль сиру та меду. Наразі вони проживають на базі місцевої школи, проводять різні заходи, спрямовані на розвиток молоді – квести, екскурсії, етно-вечорниці.
Коли у понеділок сталася затримка з постачанням матеріалів для будівництва – волонтери не гаяли часу, спільно з громадою організували толоку по очищенню місцевого пляжу від сміття.
А з 18 числа розпочалося будівництво об’єктів. Взагалі БУР-табір буде проходити з 15 по 22 липня».


Фінансування БУР-таборів здійснюється за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам.

Підготувала Анжела Замотаєва
Фото зі сторінки Сергіївської громади у ФБ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...