Радіаційний фон в нормі, а у питній воді виявили мікробне забруднення – гадячанам рекомендують кип’ятити воду

Поділитися новиною

“Базар Медіа в Україні” щотижня інформує гадячан про стан повітря, радіаційний фон та лабораторні дослідження річкової та питної води. Більш розгорнуту інформацію ви знайдете на сторінках тижневика.

Далі коротко:

Радіаційний фон в місті Гадяч за минулий тиждень становив 12,6 мкр/год (при середніх багаторічних показниках до 1986 року 12-14 мкр/год).

Лабораторно досліджено 3 проби води відкритих водойм (р. Псел – 2 проби, р. Грунь – 1 проба). Патогенних мікроорганізмів в воді не виявлено, відхилень по санітарно-хімічних і мікробіологічних показниках не виявлено.


Стан забруднення атмосферного повітря шкідливими речовинами:
дослідження проводилися на вміст фенолу, свинцю, аміаку, азоту діоксину, ангідриду сірчаного, вуглецю оксиду.
В атмосферному повітрі шкідливих речовин в концентрації, що перевищує ГДК не виявлено.

З джерел централізованого питного водопостачання (водорозподільча мережа) в м. Гадяч досліджено 7 проб питної води. Відхилень по санітарно – хімічних показниках не виявлено. Відхилення від нормативу по мікробіологічних показниках виявлено в 1 пробі – виділено загальні колі форми (пл. Соборна,15).

У зв’язку з мікробним забрудненням питної води, Гадяцький ВП ДУ «Полтавський ОЦ КПХ МОЗ» рекомендує населенню міста для пиття вживати кип’ячену воду до нормалізації показників якості питної води.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...