Який MacBook вибрати у 2023 році: 4 найкращі моделі

Поділитися новиною

Лінійка сучасних MacBook пропонує десятки варіантів під тисячі різноманітних завдань. Вибрати певну модель складно, оскільки відмінності в продуктивності великі, а інформації небагато.

Ми розібралися в нюансах MacBook Air в YABLUKA.ua і розповімо про критерії, які впливають на комфорт використання девайса в різних ситуаціях.

4 головні моделі у 2023 році

MacBook Air 13.6. Невеликий екран на 13,6 дюймів доповнюється IPS-матрицею і роздільною здатністю 2560х1664 пікселів. Головна перевага молодшої моделі в процесорі M2, завдяки якому різниця з лінійкою Pro мінімальна. Вбудовано 8 Гб ОЗП – цього вистачає для роботи з відео або ілюстраціями. 

Є два порти Thunderbolt, а акумулятор дає змогу працювати до 18 годин поспіль без зарядки.

MacBook Air 15.3. Збільшена діагональ у 15,3 дюйма з роздільною здатністю 2880х1864 – якісне оновлення старшої моделі. Усередині потужний процесор M2 на 8 ядер і 8 Гб ОЗП. Можна додати оперативної пам’яті до 24 Гб, щоб пристрій легко витримував найскладніші завдання. Вбудований швидкий SSD на 256 або 512 Гб. 

З переваг також відзначимо встановлену MacOS Ventura і досить непогану веб-камеру. Є 2 Thunderbolt для зарядки або підключень.

MacBook Pro 13.3. Екран майже аналогічний Air 13.6 і має діагональ 13,3 дюйма з роздільною здатністю 2560х1600. Працюють програми на процесорі M2 на 8 ядер із 8 Гб оперативної пам’яті. Час роботи без підзарядки становить близько 17 годин – перевага в подорожах або тривалих поїздках. 

Вага всього 1,4 кг, що разом із компактністю екрана робить модель однією з наймобільніших.

MacBook Pro 16. Потужний, стильний і статусний ноутбук. Перевага – у величезному екрані на 16,2 дюйма з роздільною здатністю 3456х2234 і матрицею Liquid Retina. Частота оновлення 120 Гц, отже плавна картинка і максимальна глибина кольору користувачам забезпечена. 

За посиланням https://yabloki.ua/mac/macbook-pro/ MacBook Pro 16 має процесор M2 Pro з 12 ядрами та ОЗП 16 Гб. Мінімальний обсяг SSD 512 Гб, автономність близько 18 годин. 

Цілих 3 Thunderbolt дають змогу працювати з великою кількістю під’єднаних пристроїв одночасно.

Важливі критерії при виборі

Насамперед це завдання, під які ви вибираєте професійну техніку:

  • для роботи. Графічним дизайнерам, художникам і 3D-візуалізаторам потрібно придивитися до моделі Pro 16. Виділяється версія за рахунок великого екрана і Retina матриці. Якщо важлива робота з кольором, це безперечно ваша модель. Потужності для рендерингу або обробки фото вистачить із запасом;
  • для бізнесу. Зверніть увагу на молодші моделі Air 13.6 і Pro 13.3. Вони компактні та мобільні, підтримують тривалу автономність. Носити такі ноутбуки не проблема;
  • для відпочинку. Надійний варіант – Air 15.3, доступніший – Air 13.6. Обидва MacBook підійдуть для навчання, відпочинку, перегляду відео та простих ігор.

Кращої техніки для роботи, відпочинку та повсякденного життя годі й шукати. MacBook – гарантія продуктивності та якості екрана. Особливо цінується акумулятор, що дає змогу використовувати девайс десятки годин навіть за відсутності електрики.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...