У Лохвиці релігійна громада вирішила перейти до ПЦУ

Поділитися новиною

Благовіщенська релігійна громада, що у Лохвиці, вирішила перейти до Православної церкви України. Про стало відомо із протоколу зборів, які організували вчора, 4 червня, повідомляє Суспільне.

На збори щодо переходу громади прийшли 325 людей. Розглянули 12 питань, серед яких, зокрема, про зміну підлеглості релігійної громади у канонічних та організаційних питаннях, про внесення змін та прийняття статуту та про припинення повноважень керівника релігійної громади. Про це йдеться у протоколі зборів.

На Полтавщині ще одна релігійна громада вирішила перейти до ПЦУ

Збори релігійної громади у будинку культури у Лохвиці. Фото: Facebook Liza Fajna

Юридичний супровід переходу громади від Української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України доручили жителю Лохвицької громади Глібу Плескачу.

“В Україні усе має бути українське: мова, армія і церква. Тому перехід від структури, яка багато-багато років була підпорядкована Російській православній церкві, це процес неминучий. Нічого російського тут в Україні не буде”, – розповів Гліб Плескач.

На Полтавщині ще одна релігійна громада вирішила перейти до ПЦУ

Голосування за перехід до ПЦУ. Фото: Facebook Liza Fajna

За його словами, на збори до міського будинку культури запрошували публічно усіх охочих. Після цього планують зареєструвати новий статут та з’ясувати юридичний статус приміщення церкви і земельної ділянки, на якій вона побудована.

“Дивним чином інформація в реєстрах відсутня, якої форми власності. Написано, що приватна власність, але на кому саме ця приватна власність, чомусь відсутній реєстраційний запис. Тому наступний наш крок – це звернення до правоохоронних органів для з’ясування статусу будівлі і земельної ділянки. І якщо буде виявлено, що здійснилася приватизація історичної пам’ятки на приватних осіб, і це має ознаки кримінального злочину, ми підемо до кінця, буде кілька кримінальних справ”, – пояснив Гліб Плескач.

Настоятель Благовіщенської церкви отець Михайло на збори не прийшов. Новим настоятелем запросили священика ПЦУ отця Всеволода. За його словами, про перше богослужіння у церкві у складі ПЦУ поки говорити зарано. Його влаштують після вирішення усіх юридичних питань.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...