У Лютенській громаді мають ухвалити рішення про створення ЦНАПу

Поділитися новиною

На 22 травня у Полтавській області функціонує 53 центри надання адміністративних послуг. У семи громадах — Лютенській, Щербанівській, Мачухівській, Великосорочинській, Ланнівській, Оболонській та Драбинівській — ЦНАПи відсутні.

Про це повідомляють «Новини Полтавщини».

Начальник Управління цифрової трансформації Полтавської ОВА Сергій Коломієць проінформував:

“Не пізніше 20 червня у цих семи громадах на сесіях мають ухвалити рішення про створення ЦНАПів, затвердження положення та регламенту, відповідних послуг та графіків. Після цього потрібно провести навчання адміністраторів».
Також він наголосив, що на сьогодні не відповідають вимогам 25 ЦНАПів.

“Головам громад до кінця року необхідно забезпечити виконання вимог Постанови Кабміну. Основними порушеннями вимог є застаріле обладнання, відсутність облаштованої санітарної зони, відсутність умов для людей з інвалідністю, зокрема, кнопки виклику адміністратора, таблички шрифтом Брайля”, – пояснив він.

За його словами, кількість послуг, які запроваджують через ЦНАПи є низькою. Відповідно до розпорядження Кабміну, ЦНАПи сільських тергромад мають надавати 183 послуги, селищних — 345, міських — 345, міст обласного значення — 390.

“На сьогодні лише п’ять тергромад надають послуги в межах кількості визначеного розпорядження — Краснолуцька, Білоцерківська, Омельницька, Піщанська та Кременчуцька”, – наголосив Коломієць.

Також додав, що у 14 ЦНАПах відсутні державні реєстратори.

За інформацією заступниці Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Полтавській області Ірини Пархоменко, співпраця Сервісного центру МВС з ЦНАПами розпочалася у 2019 році.

Також вона наголосила, що наразі запровадження послуг Сервісного центру МВС у ЦНАПах доцільно застосовувати у Гадячі, Кобеляках, Котельві, Карлівці, Чутовому.

Заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко додав, що у ЦНАПах можуть надавати і послуги міграційної служби.

“ЦНАПи можуть надавати послуги міграційної служби з допомогою спеціального обладнання. Це популярні послуги, які необхідно впроваджувати”, – зазначив Ігор Панченко.

Також наголосив, що голови семи громад, де відсутні ЦНАПи, мають організувати відповідну роботу.

“Щодо створення ЦНАПів, голови семи громад мають взяти під особистий контроль це питання та організувати роботу. Мінімальна кількість послуг, яка повинна надаватися у ЦНАПах, – 183”, – зазначив Ігор Панченко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...