Які бувають ходунці для дорослих

Поділитися новиною

Деякі важкі хвороби (наприклад наслідки інсульту) ускладнюють самостійне пересування людини. При цьому не завжди і не в усіх є можливість отримати сторонню допомогу. Щоб вирішити цю проблему були розроблені ходунці для дорослих. Цей виріб має вигляд рами, яка ставиться на підлогу і під час ходьби пересувається по ній. Вона використовується як опора для хворої людини, що дозволяє легше втримувати рівноваги.

Що таке ходунці для дорослих

Ходунці – це конструкція, яка допомагає пересуватися інвалідам та людям  похилого віку. Їх можна використовувати як в середині приміщення, так і на вулиці. За основу в цій конструкції береться металева рама з міцного але легкого матеріалу. Вона встановлюється або на ніжки, або на ролики. Висота ходунців має доходити до поясу людини, завширшки вони мають бути трохи більшими за тулуб. Якщо це модель з ніжками, то на них мають бути гумові наконечники, які запобігають ковзанню. Це змінні елементи, адже згодом вони стираються. Ручки виготовляють з пластику або металу, в другому випадку їх покривають гумою.

Зазвичай лікарі рекомендують використовувати ходунці для дорослих на першому етапі відновлення після операцій, травм або інсультів.

Їх використовувати значно комфортніше ніж милиці або тростини, адже вони відрізняються більшою стійкістю. Це все дозволяє говорити, що при використанні подібних виробів людина рідше буде змушена звертатися за сторонньою допомогою.

Коли людина використовую ходунці, то більшу частину своєї маси він розподіляє на металеву конструкцію. Отже спина та ноги максимально розвантажені, що полегшує координацію рухів.

Види ходунців для дорослих

На сайті МедТехніки www.medtechnika.com.ua можна знайти різні типи конструкцій:

  • Стандартні, вони ще називаються стаціонарними або фіксованими. Це практична та стійка конструкція, яка важить небагато. Для пересування хвора людина має  піднімати ходунці і пересувати їх;
  • Пересувні або крокуючі. В першому випадку це конструкція на колесах, які закріплені на передніх ніжках, а на задніх – гумові наконечники, щоб не ковзали. Крокуючі ходунці – це спеціальна конструкція, яка переміщується без підіймання та коліс. Обидва варіанти підходять для людей зі слабкими руками, коли підняття ходунців неможливе. Застосовуються під час реабілітації після різних видів травм та переломів. Будуть корисні для тренування координації;
  • Універсальні. Це поєднання крокуючих і стаціонарних ходунців у одному виробі. Щоб з крокуючої конструкції вона стала фіксованою, слід закріпити шарнірні з’єднання в нерухомому стані;
  • Ролери. Це ходунці на всіх ніжках яких є ролики, що дозволяє пацієнту швидко пересуватися. Конструкція ковзає, і не потребує підняття. Домашні ходунці мають бути з маленькими колесами. Для вулиці має бути більш складний виріб. По-перше, в ньому передні колеса мають бути поворотними. По-друге, корисно мати сидіння, де людина може відпочити, якщо сильно втомилась. Коли треба зробити стаціонарні ходунці, колеса фіксуються гальмами;
  • Дворівневі. Це найзручніший варіант для людей похилого віку, яким треба крім пересування мати опору для того, щоб підвестись зі стільця чи іншої поверхні. В таких ходунцях є два рівні поручнів, нижні – для того щоб підводитись, верхні – для пересування.

Щоб ходити за допомогою ходунців треба підібрати взуття з підошвою, що не ковзає. Також слід обирати маршрути без перешкод (без килимі і різного мотлоху). Важливо щоб в приміщенні було хороше освітлення. Крім того треба своєчасно змінювати гумові наконечники, які пошкодились. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...