Чи приховувати своє захоплення азартними іграми від рідних людей

Поділитися новиною

Азартні розваги, що описуються на сайті Чемпіон Клуб – це гарний спосіб відволіктись від буденності, відпочити та отримати задоволення від гри. Але все добре, якщо в міру. Це стосується й азартних ігор. Потрібно розуміти, що вони не є сенсом життя, а всього лише допомагають урізноманітнити дозвілля.

Гравці, які полюбляють грати в ігри з переліку тих, про які розповідає Клуб чемпіонів, ще не є залежними від гри, а отримують від неї тільки насолоду та долю адреналіну. В такому випадку азартні ігри – це просто хобі. Такі користувачі не приховують свого захоплення від оточуючих.

Інша справа, якщо людина весь свій вільний час проводить за автоматами і не тямить свого життя без них. На перших порах це вважається невинним заняттям, але з часом переростає в залежність. Саме залежні від азартних ігор гравці завжди заперечують залежність та ретельно приховують свою пристрасть від близьких та рідних.

Що таке ігроманія

Ігроманія, або лудоманія – це хворобливий потяг, що починає розвиватися зі звичайного невинного захоплення азартними іграми. В медицині лудоманію вважають хворобою, але психічною, адже вона не зачіпає фізичного здоров’я.

Залежність від азартних розваг порівнюють з наркоманією чи алкоголізмом. Але при цих захворюваннях присутні фізичні симптоми, що вказують на хворобливий стан, тоді як при лудоманії немає ніякої симптоматики.

Як проявляється ігрова залежність

Ознаки ігрової залежності проявляються не відразу, тому іноді оточуючі здогадуються про це вже при виникненні явних ознак. Першою ознакою ігрової залежності, що розвивається, є занадто сильне захоплення ігровим процесом.

Ігроман весь час знаходиться під враженнями від минулої гри і хоче сісти грати знову. При цьому людина збуджена та знаходиться в стані постійної тривоги. Коли залежний гравець починає обертати барабани слоту, він збуджується ще більше. Це підштовхує його на постійне підвищення ставки. Під час гри залежній людині дуже важко від неї відволіктись, а тим паче відірватись.

Тривожність з’являється, як тільки лудоман закінчує гру. Згодом у людини при закінченні гри з’являються ознаки дратівливості. Її постійно відвідує думка, де взяти гроші на наступну гру.

Найнеприємнішим у такій ситуації є те, що лудоман намагається приховати від оточуючих до останнього справжні мотиви захопленням іграми. Аби не зізнаватись у потязі до азартних розваг, він придумує, що завгодно, навіть якщо сам відчуває, що став залежним.

Згодом все стає гіршим. Ігромани досить часто втрачають сім’ю, руйнують стосунки з друзями, втрачають роботу, стають соціальними ізгоями. Та й душевний стан лудомана залишає бажати кращого – людина стає дратівливою, скритою, психічно неврівноваженою.

Як позбавитись від ігрової залежності

Якщо перші ознаки ігроманії тільки почали проявлятись і людина помічає їх, дієвим буде встановлення самообмежень та самоконтроль. Це передбачає встановлення лімітів на кошти для ставок, на час гри. Важливо, що цей ліміт не можна порушувати.

Крім цього, боротьбу з лудоманією веде й кожен гральний майданчик, про що розповідається в блогових статтях Champion club. Перш ніж почати грати на гроші, користувач повинен пройти реєстрацію, вказавши дату народження.

До платних ігор, про особливості яких детально інформує Championclub, не допускаються неповнолітні, адже саме ця категорія найбільш схильна до виникнення ігрової залежності. Також, граючи на майданчиках, геймери повинні дотримуватись правил відповідальної гри. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...