Майже 45% онлайн-покупців використовують промокоди на знижку: експерти Promocodius пояснили, у чому секрет популярності

Поділитися новиною

Раціональне споживання, планування покупок, розумна економія стали нормою життя для мільйонів українців. Споживачі залежно від віку, місця проживання, рівня доходів економлять різними способами. Кожен другий покупець замовляє товари онлайн — так дешевше. Також українці купують акційні товари та на розпродажах. Найчастіше ж торік, як з’ясували експерти, люди економили, використовуючи промокоди на знижку. Кількість покупок, зроблених в інтернет-магазинах з застосуванням промокодів, за рік виросла приблизно на 34%.

Чому зріс попит на промокоди, пояснили експерти сервісу Promocodius.

Популярні знижки в українських та світових маркетплейсах

Зі знижками, які забезпечують промокоди, онлайн-замовлення роблять близько 45% відсотків покупців. Переважно їх використовують жінки — майже 55%. Хоча торік активізувалися й чоловіки-покупці. Найчастіше промокоди застосовують під час придбання косметики, засобів гігієни, автотоварів, побутової хімії та гаджетів. Та останнім часом зріс попит на знижки в таких категоріях:

  • страхування,
  • мікрокредитування,
  • освітні курси,
  • зоотовари,
  • інструменти.

Кількість замовлень, за оцінками працівників сайту Promocodius, зросла приблизно на 30-40%.

Промокоди на знижки споживачі застосовують не лише при покупці в українських інтернет-магазинах. Попит на знижкові коди, які можна використати при оформленні замовлення на міжнародних торгових майданчиках, поступово збільшується. Про те, як і де знайти вигідні пропозиції, що дають можливість зекономити, можна прочитати тут.

Та лідерами за популярністю залишаються все ж таки вітчизняні ритейлери. Причину експерти вбачають у продуманій маркетинговій стратегії та широкій торговельній мережі. Як писали раніше, очолюють рейтинг Rozetka, Lamoda, MOYO.

Переваги застосування промокодів

Варто зазначити, що промокоди вигідні бізнесу. Пропонуючи знижки, продавці залучають нових клієнтів, підвищують лояльність постійних покупців, збільшують продажі, привертають увагу до нового продукту.

Та не меншу вигоду отримують споживачі. Насамперед ідеться про те, що люди купують потрібний їм товар, економлячи кошти — від 10 до 50%, а за деякими кодами навіть 80-90%. Принагідно зазначимо, що шукати актуальні промокоди зручно на спеціалізованих сайтах-агрегаторах, які забезпечують безплатний доступ до найрізноманітніших комерційних пропозицій інтернет-магазинів.

Замовлення товарів з застосуванням промокода дає споживачу й інші переваги. Це може бути:

  • отримання накопичувальних бонусів;
  • подарунки до замовлення;
  • безплатне доставлення;
  • грошові винагороди.

Щоб покупка була ще більш вигідною, знавці ринку радять слідкувати за сезонними та святковими розпродажами — у цей час продавці пропонують найбільші знижки.

Promocodius — онлайн-майданчик, який пропонує актуальні купони, акції та знижки для тисяч відомих брендів. Працює у 15 країнах світу. На сторінках сайту розміщені вигідні пропозиції понад 11 тис. магазинів-партнерів. Сервісом щомісяця користуються більш ніж 1 млн споживачів, економлячи загалом близько 4 млн гривень.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...