«Перший зам по ні#уям»: заступник голови Гадяцької громади потрапив у ДТП

Поділитися новиною

Саме так в мережі гадячани «охрестили» першого заступника міського голови Геннадія Дроботю, який днями став учасником ДТП у нашому місті.
Згідно офіційної інформації відділу комунікації поліції Полтавщини, у Гадячі, 22 лютого, близько 18:20, при виїзді на вулицю Захисників України, автомобіль Рено зіткнувся із автомобілем ВАЗ 21099, під керуванням місцевого мешканця 1963 року народження, після чого водій Рено втік з місця ДТП.
Унаслідок зіткнення автомобілю ВАЗ завдано механічні пошкодження, а водій отримав незначні тілесні ушкодження. Менше ніж за годину поліцейські встановили автомобіль та водія, причетного до ДТП. Ним виявився місцевий чоловік, 1982 року народження, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Також встановлено, що дана особа працює на одній із керівних посад місцевого органу самоврядування. Наразі автомобіль вилучено та складено стосовно нього протоколи за статтею 124 (Порушення правил дорожнього руху особою, що призвело до пошкодження транспортних засобів), статтею 122-4 (Залишення місця ДТП) та ч.1 статті 130 (Керування транспортними засобами в стані сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Здогадатися, про кого йшла мова, було не складно, оскільки згідно наданої поліцією інформації, а саме року народження та «керівної посади», під опис підпадав лише один посадовець органів місцевого самоврядування.
До того ж, пильні та не байдужі гадячани впізнали заступника міського голови та повідомили нам про деякі обставини транспортної пригоди.
А далі ще цікавіше…
Як виявилось, авто яким кермував посадовець, виявилось службовим.
Варто нагадати, що 3 листопада 2020 року, на 68 позачерговій сесії міської ради, саме на цей автомобіль (Renault Duster), виділили 530 тисяч гривень. І призначався він для потреб громади, а точніше мав бути переданий в користування Сарівському старостинському округу. Але не склалося. Мабуть заступнику мера це авто було потрібніше, ніж громаді.
Також, згідно інсайдерської інформаціії, стало відомо, що на ранок після ДТП Геннадію Дроботі відкрили лікарняний, але в зв’язку з якою хворобою – достовірно не відомо. Мабуть, як результат перенесеного ного стресу?
У громади виникли й інші питання
Допис стосовно ДТП став резонансним, тож обговорення в мережі були бурхливими. Звісно у більшості відразу виникло безліч запитань. Чому міський голова, Володимир Нестеренко, ніяк не прокоментував цю подію? На якій підставі посадова особа використовує службове авто у неробочий час, та ще й в нетверезому стані? Що на разі з автомобілем, чи планується ремонт і головне – за чий кошт? Та головне – чи відбудеться звільнення «горе-заступника». Дуже сумніваємось, що громада отримає розгорнуті відповіді на ці запитання.
А поліції слід врахувати той факт, що Дроботя втік з місця ДТП не надавши допомогу іншому водію, що був травмований – а це стаття 136 (Ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані) Кримінального кодексу України.

Анжела Замотаєва

1 коментар до “«Перший зам по ні#уям»: заступник голови Гадяцької громади потрапив у ДТП

  1. Та що ви знаєте про нього, Ви даже не чули його прізвище. Людина помилилася, і покарана за свою помилку. Але робити такі заголовки ви не маєте права !!!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...