Безробітні малозабезпечені громадяни можуть отримати 100 тисяч на розвиток власного бізнесу

Поділитися новиною

В Україні діє програма «Рука допомоги», в рамках якої непрацюючі люди, які мають статус малозабезпечених, можуть отримати допомогу на відкриття власної справи.

Про це пише Урядовий портал.

Взявши участь у програмі, безробітний може отримати одноразову поворотну грошову допомогу у розмірі до 100 тис. грн. Повертати кошти можна буде без відсотків протягом трьох років з моменту започаткування бізнесу. Ці гроші можна витратити на придбання матеріалів чи обладнання, які необхідні для відкриття власної справи. 

Кошти не потрібно буде повертати, якщо підприємець сплатив ЄСВ, збори і податки і їх загальна сума перевищує суму наданої допомоги, або ж якщо він у перший рік з отримання допомоги працевлаштував за направленням центру зайнятості не менше двох людей, які мають статус малозабезпечених строком на два роки і більше. 

Щоб взяти участь у програмі, необхідно звернутися до найближчого Центру зайнятості. Там потрібно подати бізнес-план, довідку про несудимість та заяву на надання грошової допомоги до Комісії з питань надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї. Коли Комісія розгляне клопотання, то претендентові повідомлять про прийняте рішення.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...