Житель Мартинівки отримав вирок за підтримку російської агресії

Поділитися новиною

Як стало відомо з вироку Октябрського районного суду в Полтаві, Роман Чеперис з Мартинівки виправдовував збройну агресію російської армії проти українців, називав військових ЗСУ «нациками» й фашистами та особисто спілкувався з окупантами, колі ті окупували частину Гадяцького району.

Чоловіку 45 років, він родом з Ялти. До 28 березня 2022 року житель села Мартинівка, працював охоронцем в Управлінні поліції в Полтавській області.

З початку повномасштабного вторгнення, під час листування з родичами та знайомими у Telegram та Viber, чоловік виправдовував дії росіян та відкрито демонстрував прихильність армії окупантів.

«Спасибо буду, сегодня с двоюродным братом говорил, он в Ялте живёт, сказал что скоро все закончится, у нас тут хотят поставить роту укр солдатне, помещение им для проживания выделены в колхозном свинарнике, где им и место, только при шухере они будут прикрываются нами гражданскими, походу наши скоро подойдут, громыхает уже не далеко», – писав затриманий.

В одному з повідомлень чоловік жалівся на те, що коли він пропонував виїхати його родині з України у 2014 році вони відмовилися, а тепер йому нікуди їхати, бо у західних регіонах країни їх називають «москалями».  Західну частину країни він називав «бендерщиною» та «хохляндією».

Коли російські військові зайшли в село на Полтавщині, Роман Чеперис вільно спілкувався з окупантами, розповідав про місцевість та пропонував разом випити алкогольні напої.

У суді один зі свідків розповів, що під час окупації чоловік сам вживав алкоголь, знущався та бив свою жінку. Також він говорив, що немає двох синів, тому що ті пішли служити в лави ЗСУ та заважають «руському миру наводить порядок».

До українських військових Роман Чеперис ставився зверхньо, називав нацистами, фашистами та «бандерами». В одному з листувань він згадав випадок, коли бачив, але не зміг вбити «бандер» та «продовжити справу діда». Він стверджував, що не боявся свого вбивства, а йому просто нічим було їх знищити.

Співрозмовниця жителя Полтавщини просила чоловіка видаляти про всяк випадок свої повідомлення, але той відповідав, що «хохли для цього занадто дурні».

В Октябрському районному суді чоловікові призначили 1 рік та 1 місяць ув’язнення. Проте суд також врахував період перебування Романа Чепериса під вартою до строку відбування покарання. Враховуючи те, що чоловіка затримали 30 березня, йому лишилося відсидіти трохи більше ніж 2 місяці.

Фото Суспільне Полтавщина

LIVE OFFLINE
track image
Loading...