Макбук з чипом М1: порівняльні характеристики та переваги

Поділитися новиною

В кінці 2020 року Apple випустила новий процесор М1 з інтегрованою графікою Apple M1 GPU та нейронним 16-ядерним прискорювачем Neural Engine. Цим чипом обладнано серію ноутбуків Apple Macbook Air M1, котрі відразу ж привернули увагу численних експертів. У мережі можна знайти тисячі оглядів Макбук на цій платі. Але цікавіше почитати порівняння з продукцією інших лідерів ринку ноутбуків.

Загальна інформація

Зазвичай у порівняльних таблицях вказують показники продуктивності. Але вони навряд чи скажуть щось корисне людині, якщо вона не знає, з чим саме порівнювали. Отже, якщо проводити паралелі з конкурентом від Intel – процесором 11-го покоління Intel Core i7 1165G7 (використовують на Asus ExpertBook B3 Flip, Acer Enduro Urban N3), то чип М1 продемонстрував дуже втішні результати:

  • краща енергоефективність – на 20 пунктів;
  • однопотокова продуктивність – 66 в Інтел та 76 Apple;
  • багатопотокова потужність – М1 перевершив конкурента на 12 балів;
  • у загальному рейтингу Інтел має 51, а Apple M1 отримав 64 бали.

Є результати порівняння Apple M1 з потужнішим IntelCore i7 1255U. Але й тут М1 обійшов конкурента у загальному заліку на цілих три пункти (64 проти 61). Звісно, що є процесори, наприклад ті ж самі Intel Core i9 або Apple M2, з кращими характеристиками. Та треба розуміти, що йдеться про ультрабуки. Навряд чи будете його купляти виключно для ігор. Це універсальний інструмент для роботи та розваг.

Отже, чому варто обирати саме Apple Air M1 у 2023 році

Часто можна чути, що продукція Apple занадто дорога. Але якщо порівнювати її з ноутбуками на Windows з приблизно однаковими характеристиками, ми побачимо, що різниця у вартості вже не буде такою відчутною.

Чим же MacBook взагалі, та Apple Air M1 приваблює покупця? Основні переваги:

  1. Це продукт вищого сегмента. Все говорить про його високу якість та насолоду під час використання. Наприклад, тут встановлено клавіатуру з підсвічуванням. Інші виробники зазвичай встановлюють її на геймерські лептопи.
  2. Компактність та мала вага. Навіть важко повірити, що у такому тонкому корпусі міститься потужне “залізо” для роботи у режимі багатозадачності з найвимогливішими програмами та іграми.
  3. Автономність нового рівня. Ємність акумулятора сягає майже 50 Втг. Не найвищий показник. Але завдяки енергоефективному процесору та графічному прискорювачу користувачеві гарантовано до 18 годин безперервної роботи без підзарядження.
  4. Оптимальні технічні характеристики на сьогодні, навіть з урахуванням дати виходу у 2020 році. 8/16 Гб ОЗП та 256 Гб SSD.
  5. Підтримка усіх стандартів та протоколів для під’єднання периферії через USB або Bluetooth.

Традиційно покупця потішить висока якість передачі зображення та звуку. Ну, й окрема фішка усіх продуктів Apple – їхня проста інтеграція між собою без довгого блукання у налаштуваннях.

X1pU3rhM9EZd-y5hDhli5jI7r8OGoZfJkhMpQ7v_8IrmYswbXld6YFLlA2t3HHm9F0npgmdywCNp977qrjA1hOMu5CXqefzZQLoLp1oyyn6MoxLQ8A1UyJh7SDuBcDj1HoBFBGa6DwyR2y6cLWVRyk0

macOS

Якщо раніше мали справу лише з Windows, варто спробувати щось нове. Актуальні версії macOS на Макбук – це:

  • встановлення відразу з коробки – не треба окремо платити за ОС, як у випадку з більшістю ноутбуків на Windows;
  • величезний вибір безплатних програм для розваг та професійної діяльності;
  • офісні програми не потребують авторизації, вони вже є у стандартному пакеті;
  • захист від вірусів без встановлення платних антивірусів.

Користуватися macOS дуже просто. Хоча спочатку треба звикнути до неї. Це ключові причини, чому варто уважніше придивитися до ноутбуків Apple з чипом M1.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...