Оптимальний вибір планшета відповідно до завдань

Поділитися новиною

Ринок пропонує велику кількість мобільних пристроїв світових брендів. Щоб вдало вибрати планшет для певних цілей, треба розібратись в основних характеристиках і додаткових опціях. Необхідно зосередитись на важливих для виконання завдань параметрах і відкинути моделі, що оснащені надлишковими функціями, — вони збільшують вартість і не приносять користі. Тоді використання стане максимально продуктивним, комфортним та принесе задоволення.

Де краще купити планшет

Великий асортимент електроніки від провідних брендів пропонує інтернет-магазин Eldorado.ua. Інтерфейс сайту дає змогу швидко вибрати модель за допомогою фільтрів з багатьма параметрами, ціна планшета поміркована, а сервіс преміального рівня. Оплачуйте готівкою, безготівковим розрахунком або карткою.

Планшет для школяра

Для навчання в школі, виконання домашніх завдань, перегляду мультиків і можливості грати в прості ігри не потрібен надто просунутий і дорогий пристрій. Підійде модель з такими параметрами:

  • діагональ 9–10 дюймів;
  • оперативна пам’ять 2–4 ГБ;
  • вбудована пам’ять 64–128 ГБ;
  • автономність 6–8 годин.

Рекомендується тип матриці IPS — це найбезпечніший варіант для дитячих очей. Для відеозв’язку та онлайн-уроків оптимальна роздільна здатність камери — 8 МП.

Для роботи та інтернету

Якщо для роботи потрібні текст і графіка, то виберіть пристрій зі співвідношенням 16:9, — це зручний варіант для двох рук. Необхідна можливість підключення миші, клавіатури, стилусу або принтера для роботи з текстами, таблицями та створення презентацій. Для використання інтернету потрібні SIM-картка і підтримка мереж 4G. Зверніть на це увагу, бо іноді у планшета є тільки Wi-Fi, що звужує коло можливостей. Для таких завдань вистачить 10 дюймів, 4 ГБ оперативної пам’яті, 64 — вбудованої, процесора з 4 ядрами.

Для ігор і перегляду медіафайлів

Для вимогливих програм необхідні характеристики високого рівня:

  • роздільна здатність Full HD (1920х1080);
  • процесор 8–10 ядер;
  • оперативна пам’ять 6–8 ГБ;
  • вбудована пам’ять від 128 ГБ.

Матрицю AMOLED вважають найкращою для ігор завдяки високій швидкості відгуку. Але більша частина на ринку планшетів — з IPS. Вони довговічні, добре передають колір і недорогі. Місткість акумулятора вибирайте з 10–12 годинами автономності у режимі відео.

Зауважте, що планшети з металевим корпусом витриваліші, ніж з пластиковим, але більшої ваги. При виборі операційної системи враховуйте, що в Android мільйони корисних додатків та інтеграція з сервісами Google. Крім основних параметрів розгляньте необхідні додаткові можливості. Це підтримка SIM-карт, бездротового зв’язку, підключення периферійних пристроїв. Для автомобілістів, що користуються навігатором, необхідна система GPS або ГЛОНАСС. З великого асортименту пристроїв від провідних брендів є можливість точно підібрати планшет для будь-яких завдань в рамках бюджету.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...