Повернення клубного футболу, перші трансфери та інші новини спорту

Поділитися новиною

Головною подією цієї зими у світі спорту беззаперечно став чемпіонат світу з футболу, який проходив у Катарі. Але цей турнір вже позаду, ім’я нового переможця відоме, а учасники збірних повертаються до клубних змагань. Тому зараз головні новини спорту стосуються саме національних футбольних чемпіонатів.

Разом з розкладом та результатами змагань активно обговорюються і перші трансфери. Одним з них став перехід Кріштіану Роналду в саудівський Аль-Наср. Один з найкращих футболістів сучасності, не зумівши знайти новий топклуб після скандального відходу з МЮ, погодився на щедру пропозицію саудитів та посилив склад арабського гранда.

Якщо говорити про українських гравців, то найбільш обговорюваною в новинах спорту персоною став Михайло Мудрик. 22-річним вінгером Шахтаря з літа цікавляться англійські гранди, проте через його важливість для досягнення результатів донецький клуб не поспішає продавати свого найдорожчого гравця.

Футбол сьогодні: головні несподіванки

Найпотужніші європейські турніри тільки нещодавно відновили змагання, але вже встигли здивувати неочікуваними результатами. Оскільки європейський футбол сьогодні доволі насичений інтенсивними змаганнями, то і неочікувані результати трапляються регулярно. В перших турах після відновлення змагань такими несподіванками стали:

  • нічия Ман. Сіті з Евертоном у 18-му турі АПЛ;
  • нічия Арсеналу з Ньюкаслом у 19-му турі АПЛ; 
  • нічия Барселони з Еспаньйолом у 15-му турі Ла Ліги;
  • поразка Наполі Інтеру у 16-му турі Серії А;
  • перемога Ланса над ПСЖ у 17-му турі Ліги 1.

Якщо врахувати рівень сил, то здивувати може хіба що невдача Сіті з Евертоном. Адже у інших випадках мова йде не про аутсайдерів, а про лідерів чемпіонатів. Проте таких неочікуваних результатів згодом може стати ще більше, і саме вони роблять сьогодні футбол захоплюючим та непередбачуваним. Адже, наприклад, Бундесліга загалом користується дещо меншим за АПЛ чи Серію А закордонним попитом, у тому числі і через тотальну домінацію Баварії, яка послаблює інтригу.

Головні спортивні події зими

Спорт взимку не обмежується футболом. У самому розпалі чемпіонат світу з біатлону, участь в якому приймає й українська команда. Поки що представники збірної не змогли досягти бодай якихось серйозних результатів, але боротьба триває.

У Австралії традиційно відкривається тенісний сезон, старт якому дає Australian Open. На кваліфікацію турніру заявилося 6 гравців з України: Олексій Крутих (185-те місце у рейтингу ATP), Катерина Байндль (номер 99 WTA), Даяна Ястремська (101), Леся Цуренко (138), Катаріна Завацька (145) та Дар’я Снігур (149). Ще 2 українки потрапили в основну частину змагань: Ангеліна Калініна (39) та Марта Костюк (70).

Автор ua-football: Олександр Риженко – https://twitter.com/Theryzhenko

LIVE OFFLINE
track image
Loading...