Виплата державних соціальних допомог у 2023 році. Кому продовжать автоматично, а хто має поновити заяву?

Поділитися новиною

Про це на своїй сторінці у Фейсбук розповів Дмитро Лунін, голова Полтавської ОВА.

Але отримувачам окремих видів виплат, термін яких закінчився, необхідно поновити заяву в органах соціального захисту населення. Такі зміни в законодавстві набули чинності з початку року.

Відтак близько 12 тисяч людей, які подавали останню заяву на продовження виплати до 31 липня 2022 року, а саме на виплату допомоги малозабезпеченим сім’ям, допомоги на дітей одиноким матерям, тимчасової допомоги непрацюючим особам пенсійного віку, які не набули права на пенсію, мають поновити пакет документів.

Аби родини змогли отримати допомогу своєчасно, органи соцзахисту повинні протягом поточного місяця здійснити комплекс робіт із призначення цих допомог.

Із 1 січня автоматично виплати нараховуватимуть отримувачам допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, особам з інвалідністю з дитинства, дітям з інвалідністю, по догляду за особою з інвалідністю внаслідок психічного розладу, по догляду за тяжкохворою дитиною, на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, особам, які не мають права на пенсію. Цим отримувачам додатково не потрібно звертатися до органів соцзахисту.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...