Як обрати wi-fi роутер на всі випадки життя?

Поділитися новиною

Після російського вторгнення на територію України та масований запуск ракет, суттєво погіршився зв’язок. У прифронтових містах та селищах, де відсутнє електропостачання, зв’язку майже немає. Величезна кількість мешканців міст мільйонників все частіше задумуються про https://comfy.ua/internet-router/, який здатен працювати без дротового з’єднання.

Різновиди wi-fi роутерів

Роутер – це пристрій, який розподіляє інтернет серед споживачів, що мешкають у будинку або квартирі.

Класифікація роутерів:

  • Працюють завдяки дротовому з’єднанню
  • 4G роутер
  • Комбіновані моделі

Найпростішим приладом, який зараз є у квартирі майже будь-якого мешканця – це звичайний wi-fi роутер, що працює завдяки дротовому з’єднанню. Один з дротів підключається до роутера та роздає Інтернет іншим користувачам, з використанням wi-fi. На задній панелі міститься декілька роз’ємів, які дозволяють поєднати роутер з персональним комп’ютером або навіть телевізором, чи монітором.

Однак через складнощі зі зв’язком та відсутністю оптоволоконного з’єднання, все частіше покупці віддають перевагу 4G роутерам, які працюють на основі сім карток, що можна придбати у будь-якого оператора мобільного зв’язку. Якщо раніше, щоб працювати з модемом, потрібно було купувати спеціальні тарифи, то наразі можна скористатися звичайною сім картку для мобільного телефону. Головна вимога, щоб тарифний план включав у себе велику кількість Гб 4G інтернету.

Як отримати інтернет за відсутності електроенергії?

Ще одна проблема, з якою познайомилася мешканці України, це відсутність електропостачання, під час якого зникає wi-fi зв’язок. Щоб забезпечити роботу роутера навіть під час вимкнення світла, варто придбати моделі, в яких є мікро USB роз’єм, що дозволить підключити пристрій до звичайного power bank. Скориставшись карткою з 4G інтернетом та павербанком, можна роздавати інтернет мешканцям будинку та квартири.

Обираючи роутер, потрібно звертати увагу на дальність його роботи. Чим більше антен, тим більший радіус дії пристрою. Для однокімнатної квартири буде достатнім придбання найдешевшого роутера. Якщо ви мешкаєте у двоповерховому будинку, то доведеться трохи переплатити, придбавши потужний прилад або додатково купити ретранслятор.

Сучасні прилади досить просто налаштувати, тому доведеться витратити всього декілька хвилин. До деяких моделей 4G роутерів в комплекті додають спеціальні картридери. Це своєрідні перехідники, які дозволяють користуватися картою будь-якого розміру. Сучасні моделі доповнені яскравим екраном, на якому може відображатися варіант зв’язку, а також швидкість інтернету.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...