На Полтавщині обіцяють мокрий сніг – підрядники готуються до утримання доріг

Поділитися новиною

Синоптик Наталка Діденко повідомила, що у четвер в Україні можливий перший сніг.

20-го жовтня вночі в Карпатах, а вранці та вдень місцями у північній частині та в центральних областях (Полтавщина, Дніпропетровщина, Черкащина) є ймовірність мокрого снігу.

Завтра очікується істотне зниження температури повітря. Максимально вдень вона не підніматиметься вище +4+9 градусів, у південній частині буде вище, +8+14 градусів.

До похолодання та опадів ще й приєднається завтра сильний північний вітер, пориви до 15-20 метрів за секунду.

У той же час, в Полтавській області розробили алгоритм дій на випадок складних погодних умов.

Про це повідомили в Службі автомобільних доріг в Полтавській області 19 жовтня.

Спільно з представниками обласної влади, поліцією, рятувальниками та фахівцями Укртрансбезпеки розробили алгоритми дій в складних погодних умовах, ліквідації їх наслідків та протидії загрозам ускладнення дорожнього руху. 

Фахівці повинні забезпечити утримання доріг з найбільшим трафіком, маршрутів, пов’язаних з обороноздатністю держави та гуманітарних коридорів. 

У Службі повідомляють про проблеми, які з’явилися цього року:

  • порушення минулорічної логістики;
  • втрата постачання солі від ДП «Артемсіль»;
  • відсутність джерел фінансування на підготовчі заходи;
  • суттєве збільшення вартості матеріалів для зимового утримання.

У випадку надзвичайних ситуацій на дорогах можна звернутися за єдиним номером Укравтодору – 0674006080.  Всі звернення автоматично скерують до Служб автомобільних доріг та відповідальних підрядних організацій, які обслуговують заявлену ділянку дороги.

Нагадаємо, цьогоріч першочергово оброблятимуть протиожеледною сумішшю та очищатимуть від снігу автошляхи, якими йде найбільший трафік і рухаються військові та гуманітарні вантажі.

У Службі закликають власників авто завчасно замінити гуму, мати лопату, щітки, трос, запас палива, теплі речі, зарядні пристрої.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...