Морська доставка та її переваги

Поділитися новиною

Китай – головний постачальник безлічі товарів для всього світу. Переваги: низька ціна та якість, що покращується з кожним днем. Тож бізнес з Піднебесною надзвичайно вигідний для українських підприємців. Актуальне питання для кожного бізнесу: як привезти китайські товари в Україну? Говоримо про доставку товарів морем, як один із найпопулярніших видів перевезення.

Особливість морського транспортування

За даними ООН: 80% товарної торгівлі відбувається морем, а 70% продукції везуть у морських контейнерах. Це надійно, безпечно та підходить практично для всіх видів вантажів. І, звичайно, доставити вантаж через сотні тисяч кілометрів, з Китаю в Україну, краще по морю.

Морську доставку називають контейнерною. Це пов’язано з тим, що вантаж з господарчими товарами транспортується у спеціальному сталевому контейнері, який завантажується на судно. Вражаючі цифри: одне сучасне судно може перевозити одночасно від 250 до 20 тисяч контейнерів. Завдяки цьому, суттєво знижується вартість логістичних послуг.   

У морських контейнерних перевезеннях часто зустрічаються поняття FCL та LCL.

  • FCL (Full Container Load) – оренда цілого контейнера для перевезення товару. Використовують для транспортування великих оптових партій продукції.
  • LCL (Less Container Load) – збірні контейнерні перевезення. Коли підприємцю не потрібен цілий контейнер, він може завантажити його частково. Тоді в контейнері пливуть вантажі від різних замовників. Такий спосіб підходить, коли замовляється дрібна партія товару або пробні екземпляри від постачальника.    

Переваги морського транспорту

  • Значна економія. Морська доставка є найдешевшою за рахунок низької витрати палива на кілограм вантажу та спрощеної логістики. Особливо в порівнянні з іншими видами, наприклад, авіаперевезеннями. 
  • Універсальність. Доставка контейнерами морем не має обмежень в об’ємі та вазі товару. Більш того, перевозяться практично всі існуючі типи вантажів, у тому числі, рідкі, сипучі, і навіть газоподібні. Звичайно, в межах українського законодавства.
  • Місткість судна. За один рейс судно перевозе сотні тон різноманітного вантажу від різних замовників.
  • Безпека. Цей вид транспорту дає найвищий показник гарантій безпеки. У процесі транспортування є чіткі правила та суворі стандарти перевезення.   
  • Надійність. Морський контейнер надійно захищений. Тому на нього не можуть впливати погодні умови та стихія.  
  • Швидке розвантаження судна, навіть у відкритому морі.  
  • Регулярність. Морські рейси здійснюються постійно.  

Чи є недоліки?

Не дивлячись на переваги морської доставки, вона має певні особливості. І перша – час плавання. Доставку прийдеться чекати 55-60 днів. На жаль, збільшити швидкість судна неможливо, тому перевезення з Китаю займають певний проміжок часу. Але запевнимо, якщо правильно організувати замовлення, то час буде на користь підприємця. Наведемо приклад. Є бізнес на продажі ялинкових прикрас. Замовляти товар з Китаю потрібно на початку вересня, щоб встигнути до сезону. Тож потрібно завчасно домовлятися з замовниками, щоб зробити швидкість перевагою.

Крім цього, варто розуміти, що судно може затриматися через природні катаклізми. Також морем не можливо перевезти товари, що швидко псуються, наприклад, продукти. Для цього краще обрати інший спосіб перевезення.  

Але всі ці моменти не впливають на якість морської доставки.   

Ціни на морські контейнерні перевезення

Вартість доставки морем завжди визначається індивідуально. Щоб її прорахувати потрібно врахувати багато факторів (вид товару, його габарити, митне оформлення). Тож краще звернутися до фахівців.

Компанія M3Cargo організовує доставку товарів з Китаю морем. У послугу входить перевезення вантажу, а також портові та вантажно-розвантажувальні роботи.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...