Близько 41% закладів освіти підготовлено до початку освітнього процесу офлайн

Поділитися новиною

На 15 серпня проведено огляд понад 21 тисячі закладів освіти, що складає 80% від загальної кількості. До початку освітнього процесу в очній формі навчання за показниками забезпеченості учасників освітнього процесу укриттями фонду захисних споруд цивільного захисту готово близько 41% закладів освіти.

Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час селекторної наради щодо готовності закладів освіти до нового навчального року в умовах воєнного стану.

За словами Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, створення безпечних умов для усіх учасників освітнього процесу – єдина умова очного навчання.

“Фактор безпеки – це основний аргумент для початку традиційного навчання. Освітній процес в очному режимі може відбуватися виключно за умови наявності захисних споруд у закладах освіти. Окрім того, остаточне рішення про формат навчання приймає голова ОВА, і обов’язково з урахуванням думки батьків”,

– зазначив Сергій Шкарлет.

Також Міністр зауважив, якщо потужності захисних споруд є недостатніми для укриття всіх учасників освітнього процесу, то освітній процес може бути організований шляхом розподілу навчального часу в межах годин (змін) упродовж дня, тижня, місяця або семестру.

“Працюємо над зміцненням охорони закладів освіти, обладнанням для сповіщення сигналу тривоги, а також проведенням навчання вчителів з виховних і тренувальних занять для школярів. Життя і здоров’я кожної людини – найцінніше. Безпека – передусім”,

– наголосив Сергій Шкарлет.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що МВС закріпили за кожним закладом освіти в регіонах рятувальника – конкретного працівника, який також відповідатиме за те, чи готовий заклад до нового навчального року.

“Розуміння готовності до навчального процесу сьогодні зовсім інше. Два роки ми переживали онлайн навчання через пандемію, наразі маємо черговий виклик – війну. В першу чергу в цих умовах ми маємо дбати про безпеку дітей”,

– сказав Денис Монастирський.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...