Попри окупацію південних областей, дефіциту овочів та фруктів не очікують: яку роль відіграє Полтавщина

Поділитися новиною

Дефіциту овочевих культур через тимчасову окупацію південних регіонів в Україні не спостерігають завдяки інтенсивним роботам в центральних областях.

Про це говорять у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Цьогоріч у Херсонській області засіяли овочевими культурами 40 тис. га землі, що становить близько 15% до врожаю овочів у країні. Коштом п’яти областей, що також є найбільшими виробниками овочів, очікують врожай на рівні 34,22% до збору по Україні.

Щодо плодово-ягідних культур, то Полтавська, Вінницька, Чернівецька, Хмельницька,  Дніпропетровська та Львівська області зможуть забезпечити країни. Саме ці області є найбільшими виробниками плодів та ягід.

Деякі області збільшили площі посадки овочів борщового набору, щоб перекрити їх нестачу через тимчасову окупацію південних областей та бойові дії на території України:

«Через тимчасову окупацію південних територій українці дійсно можуть відчути обмежену пропозицію ранніх овочів та фруктів, але ненадовго, в міру дозрівання цих культур та від українських тепличних господарств, із затримкою два-три тижні, це питання буде вирішено», – говорить директор департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак.

Херсонських кавунів ніхто не зможе замінити, але урожай із центру та частково півдня України дещо компенсує цю нестачу.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...