Майно, кошти комунальним підприємствам та нові назви шкіл – результати засідання сесії Гадяцької міськради

Поділитися новиною

Засідання відбулось 29 червня. Присутні 19 депутатів із 26 обраних. Розглянули 22 питання порядку денного.

Подробиці – далі.

На початку засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять захисників і захисниць України, цивільних осіб, які загинули з часу повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України.

Першим питанням став звіт міського голови про прийняті рішення виконавчим комітетом в міжсесійний період. Міський голова повідомив, що 71 особа, з числа мобілізованих, вже отримала матеріальну допомогу, загальна сума 355 тис грн. Окрім цього, 146 родин мобілізованих отримали допомогу на загальну суму 730 тис грн.

Наступним, депутати проголосували за зміни у Програмі підтримки КП «Сарське» – 9600 грн. на послуги з відеообстеження свердловини у с. Малі Будища.

КП «Гадяч-житло» – 200 тис грн. для вирішення питань господарської діяльності.

Гадяцьке ВУ ЖКГ – 466 тис грн. на покриття різниці в тарифах, облаштування лічильників обліку води та підключення споживачів до центральної мережі водопостачання по вул. Набережна Грунь.

До Програми поводження з твердими побутовими відходами додатково виділили 11 тис грн. для МКП «Комунсервіс» на оплату послуг з моніторингу місця вивезення відходів, а саме: санітарне дослідження води, повітря та ґрунту.

По програмі безпеки ТГ, за зверненням начальника відділу поліції – 200 тис грн. на відновлення приміщення гаражу.

«Трудовий архів» – 20 тис грн. для погашення заборгованості за минулий опалювальний сезон.

До Програми соціального захисту пільгових категорій громадян додатково – 300 тис грн. (для відшкодування витрат на поховання загиблих, з розрахунку 30 тисяч грн на одного).

Компенсація жителям громади, які тимчасово надали житло внутрішньо переміщеним особам – 90 тис грн. до кінця 2022 року, 450 на одну ВПО.

Зміни до Програми «Турбота», згідно яким, військовослужбовці, які тривалий час проживають на території Гадяцької громади, але не мають офіційної реєстрації зможуть отримати матеріальну допомогу в розмірі 5 тис грн. Відтепер, разову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань зможуть отримати учасники ДФТГ, які залучені до виконання бойових розпоряджень ТрО.

Тепер, пакет документів виглядає так:

  • заява на отримання матеріальної допомоги;
  • копія паспорту;
  • копія ідентифікаційного коду;
  • копія контракту;
  • довідку з військової частини про залучення до виконання військових завдань;
  • інформацію про реквізити карткового рахунку;
  • оригінал акту обстеження матеріально-побутових умов.

Дохідна частина бюджету збільшена на 3 242 грн за рахунок субвенції на утримання об’єктів спільного користування.

Видаткова частина бюджету збільшена на 1 млн 300 тис грн за рахунок вільного залишку загального фонду бюджету. Програми, на які виділяться ці кошти були описані вище.

Програму розвитку інтелектуального руху чемпіонату та кубку гри «Що? Де? Коли?», було продовжено до 2025 року.

Зміна назв шкіл, відповідно до Закону «Про освіту»:

  • Гадяцький опорний ліцей ім. Лесі Українки (колишня 4 школа);
  • Біленченківська філія Гадяцького опорного ліцею ім. Лесі Українки;
  • Гадяцький ліцей №1 ім. Олени Пчілки;
  • Гадяцький ліцей №2 ім. Михайла Драгоманова;
  • Гадяцький ліцей №3 ім. Івана Виговського;
  • Сарський опорний ліцей.

До штатного розпису Міської центральної лікарні було додано три посади лікаря-інтерна: дві ставки з спеціальності неврології і одна ставка з спеціальності анестезіології.

Депутати підтримали рішення, щодо ініціювання передачі до комунальної власності нежитлового приміщення за адресою вул. Гагаріна, 6.

Петрівсько-Роменська громада передала на баланс індивідуально визначене майно, яке фактично знаходиться у будівлях, які раніше були прийняті до комунальної власності, а саме: по вул. Шевченка, 5 та частина будівлі по вул. Гетьманська, 18.

Затвердили рішення про дозвіл на списання майна Гадяцькій МЦЛ: обладнання, яке вийшло з ладу, а його ремонт є недоцільним.

Передали на баланс Лютенської сільської ради майно, яке фактично знаходиться у приміщенні колишнього ФАПу на території с. Лютенька, але перебувало на балансі Гадяцького ЦПМСД.

Зменшено орендну плату для ФОП Литвиновський Г.М., згідно постанови Кабінету Міністрів України, прийнятої 27 травня – оренда майна комунальної власності на період військового стану нараховується у розмірі 50%.

100% пільги на земельні ділянки отримали ті підприємства, установи та організації, засновниками яких є Гадяцька міська рада.

Влад Лидзарь.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...