У Ціпках демонтували пам’ятник Ватутіну

Поділитися новиною

З ініціативи Полтавського офісу Українського інституту національної пам’яті у селі Ціпки Краснолуцької сільської ради демонтували пам’ятник російсько-комуністичному військовому злочинцю Ніколаю Ватутіну.

Його незабаром буде переміщено до Державного музею-заповідника в Путивлі «Парк радянського періоду».

Про це повідомив ініціатор демонтажу, регіональний представник Українського інституту національної пам’яті в Полтавській області Олег Пустовгар. Він висловив вдячність голові Краснолуцької сільської ради Віктору Романенку за конструктивну, виважену і патріотичну позицію.

«Катам українського народу, російсько-комуністичним військовим злочинцям не місце в публічному символьному просторі. Важливо такі пам’ятники цивілізовано переміщувати до «Парку радянського періоду» — першого державного музею в Україні такого типу. У ньому просто неба, у Спадщанському лісі, що за 13 км від міста Путивль на Сумщині розташовують численні скульптури комуністичних діячів. Ще важливо, що з очільником Краснолуцької громади домовлено про створення місця пам’яті видатних уродженців села Ціпки: Павла Чижевського – члена Української Центральної Ради, міністра фінансів Української Народної Республіки, економіста, публіциста, автора проекту Конституції УНР та його синів – Миколу, науковця-металурга, підполковника Артилерії Армії Української Народної Республіки й Григорія, міністра внутрішніх справ УНР, губернського комісара УЦР та Директорії УНР на Полтавщині, учасника Другого Зимового походу Армії УНР»

, – прокоментував подію Олег Пустовгар.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...