Судитимуть водія, який пропонував Гадяцьким поліцейським хабар 5 тисяч гривень

Поділитися новиною

На Миргородщині слідчі поліції завершили досудове розслідування відносно водія, який пропонував працівникам сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №1 (Гадяч) Миргородського райвідділу 5 тисяч гривень хабаря. У незаконний спосіб мешканець району намагався уникнути відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння.

Про це повідомляє Поліція Полтавщини.

«Слідчий підрозділ Миргородського райвідділу поліції, за процесуального керівництва Миргородської окружної прокуратури, скерував до суду обвинувальний акт відносно 53-річного водія мікроавтобусу Volkswagen Transporter, який в середині квітня цього року зробив неправомірну пропозицію патрульним поліцейським, які оформляли адміністративний матеріал. Правоохоронці відмовились від неправомірної вигоди, зафіксували цей факт та викликали слідчо-оперативну групу для документування кримінального правопорушення».

, – повідомив Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини.

Правопорушника обвинувачують у пропозиції надати службовій особі неправомірну вигоду за вчинення дій з використанням наданої їй влади та службового становища (частина 1 статті 369 Кримінального кодексу України). Окрім того, поліцейські спрямували до суду адміністративний матеріал, складений відносно водія за статтею 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Довідково. Винному у скоєнні такого кримінального правопорушення загрожує штраф від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або від двох до чотирьох років обмеження чи позбавлення волі.

За матеріалами Миргородського райвідділу поліції.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...