Понад 4 тисячі тонн гуманітарної допомоги роздали переселенцям на Полтавщині й відправили до Сумщини та Харківщини

Поділитися новиною

Про це повідомив Дмитро Лунін, голова Полтавської ОВА.

​​Із перших днів війни обласний Гуманітарний штаб, який був створений за дорученням Президента, працює на повну. Понад 4 тисячі тонн гуманітарної допомоги роздано переселенцям на Полтавщині й відправлено до Сумщини та Харківщини.

Також він розповів про сновні аспекти роботи гумштабу:

?1600 тонн гуманітарної допомоги відправлено на Харківщину та Сумщину в перший період повномасштабної війни. Продукти, одяг, засоби гігієни, ліки.

?800 тонн допомоги відправлено на Сумщину у вигляді 80 тисяч продуктових наборів. Їх зібрали в нашому обласному сортувальному центрі.

?910 тонн гуманітарки – а це 91 тисяча продуктових наборів – обласна адміністрація видала переселенцям, які живуть на Полтавщині.

?745 тонн гуманітарної допомоги від держави та міжнародних партнерів було розподілено безпосередньо на громади. Громади роздають цю гумдопомогу переселенцям або направляють її на приготування їжі туди, де масово живуть ВПО. Найбільше гуманітарки отримали Полтава та Кременчук – 296 і 52 тонни.

?Ще 78 тонн гуманітарки розподілили для потужних волонтерських центрів області, які передадуть її військовим на фронт і для переселенців.

Держава дбає про своїх громадян. Полтавщина – надійний гуманітарний хаб. Усе буде Україна! ??

LIVE OFFLINE
track image
Loading...