47 днів бездіяльності – чому бійці ТрО та добровольчого батальйону Гадяччини невдоволені діями міського голови та його заступників?

Поділитися новиною


11 квітня у приміщенні міської ради було досить гамірно. Бійці територіальної оборони та добровольчого батальйону Гадяччини прийшли висловити своє невдоволення діями міського голови та його заступників. Про що говорили та як домовлялись – далі.


Чому прийшли?
Питання, яке завжди стає «кісткою в горлі» – фінансування. 6 квітня до міського голови надійшло письмове звернення від ТрО та добровольчого батальйону з приводу фінансування нагальних питань та вирішення важливих потреб. Відповіді не отримали, тому було прийняте рішення поступити більш дієвим способом – особистою присутністю.
Основні тези:

  • форма для учасників добровольчого батальйону;
  • облаштування нового приміщення базування ТрО;
  • забезпечення паливо-мастильними матеріалами та автомобілями;
  • фінансова допомога учасникам добробату.

На всі ці потреби у міській раді, як завжди, не знайшлось коштів. Звісно, ми не можемо сказати, що міська рада взагалі нічого не зробила, але темпами вирішення цих питань присутні були незадоволені. Ми повинні розуміти, що кошти, які закладені в бюджет надходять протягом року з акцизу, податків та іншого. Тобто, іншими словами, фізично грошей на рахунку немає, тільки на папері в формі прогнозу. Але ж на секунду, пройшло 47 днів війни, а деякі питання так і не зрушили з мертвої точки. Міська рада не хоче, або не вміє шукати альтернативні варіанти фінансування, такі як відмова від премій або ямкового ремонту. Провести інтернет до нового штабу ТрО коштує 60 тисяч гривень, а куди зник супутниковий інтернет Starlink, який дістався безкоштовно. Миргородщина зібрала 6 мільйонів гривень з аграріїв, які сплатили по 100 гривень за гектар оброблюваної землі, про що й повідомив наш міський голова. А ми?
Після цього пролунали «обіцянки», що на Гадяччині буде так само, але КОЛИ саме ми так і не дізнались.
Надія, що все вирішиться само собою – потугами небайдужих та волонтерів сходить нанівець, бо більшість волонтерських організацій вже майже вичерпали свій потенціал. На потреби ЗСУ та ТрО збирають кошти небайдужі громадяни, так навіть благодійний рахунок у казначействі не було створено. У кожної громади, з адекватним керівництвом, такий рахунок є. А у нас – «відмазки».
Після двох годин обговорень сторони таки дійшли до, якої не якої, згоди в деяких питаннях. Міський голова пообіцяв знайти кошти на паливо-мастильні матеріали, форму та фінансові виплати добробатівцям. Окрім цього, повідомив, що облаштування приміщення вже розпочато. Низка ж інших питань, по яких не дійшли згоди, ще буде обговорюватися.
Можливо, відносна «тиша» на просторах Гадяччини дає право думати, що все «вже в минулому». Але війна не закінчилась, ворог не капітулював. І кожне питання обороноздатності нашого краю – першочергове.
Влад Лидзарь.

Уже за кілька днів стало відомо, що для 1000 бійців територіальної оборони області передали бронежилети, куртки, кітелі, штани, берці, бафи, шапки та тепловізори.

Комплекти отримали у Гадячі, Хоролі, Великих Будищах, Миргороді, Зінькові.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...