Посібник для нових колекціонерів ножів

Поділитися новиною

Незалежно від того, чи вирішите ви займатися цим заради мистецтва чи прибутку, колекціонування ножів — це хобі, яке може приносити постійне задоволення. Однак якщо ви не знаєте, з чого почати, вас можуть налякати несподівані тонкощі, які представляє це хобі. Щоб допомогти вам зрозуміти все це, ми розглянемо кілька порад для новачків щодо колекціонування ножів.

Дізнайтеся, які ножі вас цікавлять

Спокуса купити перший ніж, який кидається в очі. Однак більш розумно приділити час для виконання домашнього завдання. Спочатку ви захочете дослідити типи ножів, які вас цікавлять. Вони можуть потрапити в одну з кількох широких категорій, зокрема:

Ножі Боуї

Ці великі ножі з фіксованим лезом мають миттєво впізнаваний зовнішній вигляд. Вони мають велике лезо ножа з кліпсою, просту поперечину та супровідні піхви. Імовірно, ці ножі стали відомими завдяки їх помітному використанню американським піонером Джимом Боуї.

Кинджали

За формою вони схожі на ніж Боуї. Кинджали мають коротке гостре лезо з двома ріжучими краями і гострим вістрям. Протягом історії люди віддавали перевагу кинджалам для особистого захисту в ближньому бою, і їх можна розділити на різні підкатегорії, такі як Dirk, Pugio і Corvo.

Кишенькові ножі

Папки добре відомі як універсальні інструменти. Деякі моделі, як-от тактичні складні ножі, Balisongs та Higonokami, є чудовим доповненням до будь-якої колекції.

Ножі на замовлення

Ці витвори мистецтва ручної роботи є виробами майстрів леза. Вони можуть вписуватися в будь-яку з інших категорій або бути чимось зовсім іншим. У будь-якому випадку вони завжди відрізнятимуться індивідуальними штрихами ремісника, який їх виробляв.

Знайте, куди йти

Вам потрібно знати, куди звернутися, щоб отримати великий вибір колекційних ножів. Ви можете почати з огляду місцевих магазинів ножів і антикварних магазинів. Ви також можете розширити свій пошук в Інтернеті, коли будете готові до більшої різноманітності варіантів.

Куди б ви не поїхали, ви захочете переконатися, що маєте справу з авторитетним бізнесом. Що мають сказати інші клієнти? Це популярний дилер? Чи були вони чесними у своїх операціях у минулому? Чи якісна їхня робота? Задаючи ці та інші запитання, ви можете визначити надійність вашого джерела.

Встановіть свій бюджет

Ціна на ножі може варіюватися від кількох доларів до кількох тисяч доларів. Знайте, що ви шукаєте, і визначте діапазон цін, який вам зручний, перш ніж щось купувати. Це допоможе вам керувати своїми очікуваннями та гарантувати, що хобі стане для вас веселим і довготривалим.

Як вибрати, які ножі збирати

Хоча ця частина дійсно залежить від того, чи є вже існуюча колекція чи ні, вибрати правильний ніж може бути складно. Якщо колекція була передана вам і це колекція кишенькових ножів, то ви краще уявляєте, в якому напрямку вам потрібно рухатися, але якщо ви починаєте власну, то у вас є чистий аркуш. Багато колекціонерів ножів в кінцевому підсумку виявляють, що вони вважають за краще колекціонувати з певного періоду часу, тому вони більше зосереджуються на лезах, скажімо, з 1600-х років.

Якщо ви починаєте свою колекцію ножів, ми рекомендуємо почати з нових високоякісних моделей, вартість яких з часом зростатиме. Після того, як ви збережете та перевірите більше історичних типів лезв, ви зможете зробити ці більші інвестиції.

Колекціонування ножів – це насправді розуміння історії, дизайну та того, хто розробив лезо, особливо якщо це нова модель. Важливо відзначити, що якщо ви купуєте лезо, яке масово виробляється в Китаї, воно з часом не отримає жодної вартості. Однак, якщо ви інвестуєте в лезо обмеженої серії з Німеччини, Сполучених Штатів або Японії, ви побачите різні результати з точки зору вартості ножів.

Джерело – https://grandway.ua/catalog/nozhi/ 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...