Військова служба в Україні: Зеленський вніс зміни до указу про службу в резерві ЗСУ

Поділитися новиною

Президент Володимир Зеленський вніс зміни до Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних сил України.

Про відповідний документ №59/2022 йдеться на сайті керівника держави.

«Президент України вніс зміни до указу від 29 жовтня 2012 року № 618 «Про Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних сил України» (зі змінами, внесеними указами від 6 червня 2014 року № 502 та від 18 травня 2015 року № 274)», – йдеться у документі.

Згідно з документом, “громадяни проходять службу у військовому резерві в добровільному порядку, а в особливий період особи, звільнені з військової служби, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, – в обов’язковому порядку”.

Також в указі внесено такі зміни: “в особливий період на службу у військовому оперативному резерві в обов’язковому порядку на посади відповідно до їх військових звань зараховуються особи, звільнені з військової служби, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві”

Військовий резерв – компонент у Збройних силах України або інших військових формуваннях, що складається з резервістів і є запасом людських ресурсів. На особливий період до складу військового резерву, в обов’язковому порядку, зараховують усіх військовослужбовців, звільнених зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...