«Віддайте наше по праву, кожному, порівну»

Поділитися новиною

Розподіл землі – питання яке вже розглядалось не одноразово, як у приміщенні міської ради, так і на шпальтах тижневика. Цього разу розповімо про результати засідання земельної комісії.

Нагадаємо з чого все почалось: в 2016-2017 роках працівникам соціальної сфери в Сарах на засіданнях сесії сільської ради затвердили рішення і дали дозвіл на виготовлення технічної документації для отримання земельних ділянок, розміром близько 0,6 га. Для отримання права власності на землю, потрібно отримати два найголовніших рішення: дозвіл на розробку технічної документації та затвердження цієї документації. Обидва ці питання проходять через засідання сесії відповідного органу (міської чи сільської ради). Дозволи на розробку отримали всі, хто був внесений у список ще 5-6 років тому, але після виготовлення документів Сарівська сільська рада їх не затвердила. Пройшло кілька років і утворилась Гадяцька територіальна громада, до складу якої увійшла сільська рада села Сари, тобто відповідні права на затвердження документації перейшли до Гадяцької міської ради.

Але й тоді соцпрацівники ділянок не отримали. Гадяцька міська рада виготовила технічну документацію та затвердила право власності за собою з подальшою передачею до КП «Гадяч-агро». А значить, отримати ділянку, яка вже знаходиться у власності – неможливо. На останній зустрічі з заявниками міський голова пообіцяв: «На черговій сесії, 17 лютого, виносимо на голосування питання, про скасування реєстрації земельних ділянок за КП «Гадяч-агро». Після цього земельні ділянки будуть необтяжені, а отже вільні. Потім ми збираємо всі ваші проекти та робимо відповідний поділ ділянок».

Обіцянки чи дії?

Комісія розглянула питання про скасування реєстрації двох земельних ділянок, близько 12 га за КП «Гадяч-агро» та передачу їх у власність Гадяцької міської ради. Комісія рекомендувала до затвердження ці питання депутатами, на сесії. Потім, на розгляд були винесені питання затвердження технічної документації 17 працівникам соцсфери, які також були рекомендовані до затвердження депутатами на засіданні сесії, 17 лютого. Чому лише 17? Лише таку кількість заяв змогли опрацювати та підготувати за відведений час у міській раді.

Саряни вже вкотре колективно приходять до органів місцевого самоврядування та відстоюють свої права. Активна громадська позиція спонукає до дій не тільки громадян, а й представників органів влади. І це головне.

Влад Лидзарь.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...