Хакери намагались зламати “Дію”: усе про роботу порталу та з яких країн йшла атака

Поділитися новиною

Користувачі “Дії” не спостерігали ніяких проблем.

У вівторок, 15 лютого, хакери атакували портал “Дія”. DDoS-атаки йшли з території Росії, Китаю, Чехії та Узбекистану. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Приблизно о 20.00, услід за банками, потужна DDoS-атака розпочалася і на портал “Дія”, що було очікуваним. Початковий вектор — Росія та Китай. Десь 600 тисяч пакетів шкідливого трафіку в секунду. Наші фахівці швидко “обрізали” цей напрямок, але атака повернулася вже із Чехії та Узбекистану. І знову була “відбита”. Для користувачів “Дії” атака залишилася непомітною. Працюємо під постійним тиском та провокаціями, але максимально мобілізовані та сконцентровані. Зберігаємо спокій та рухаємося далі”, – повідомив Федоров.

Нагадаємо, у другій половині 15 лютого у роботі “ПриватБанку” та “Ощадбанку” стався масштабний збій. Українці скаржаться, що сайт і застосунок “Приватбанку” протягом кількох годин не працював через технічні проблеми. Також зазнав впоиву мобільний банкінг “Ощадбанку”. Українці не могли оплатити платежі. Згодом у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки РНБО повідомили, що банки зазнали масованої DdоS-атаки (напад на комп’ютерну систему з метою зробити комп’ютерні ресурси недоступними для користувачів – ред.).

Не працювали також сайти Міністерства оборони України та Збройних Сил України. За місяць – це друга кібератака на державні сайти. У ніч на 14 січня було здійснено хакерську атаку на низку урядових сайтів України, зокрема МЗС, МОН та інші. Зловмисники на головних сторінках цих сайтів розмістили повідомлення провокаційного характеру.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...