З 1 лютого зростуть ціни на пластикові пакети

Поділитися новиною

З 10 грудня 2021 року вступив в дію закон, який забороняє використання одноразових пластикових пакетів у роздрібній торгівлі та закладах громадського харчування. У Законі йдеться, що розповсюдження пластикових пакетів здійснюється лише на платній основі.

Таким чином, Уряд встановив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети, які вступають в дію вже з 1 лютого, інформують у Мінекономіки.

Так, мінімальні роздрібні ціни на пакети із стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів і продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг становитимуть:

-2,00 грн – пакет без ручок і бокових складок;

-2,50 грн – пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок;

-3,00 грн – пакет з ручками і боковими складками.

Ці вимоги не поширюються на біорозкладні та надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та транспортування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду та використовуються як первинна упаковка до 1 січня 2023 року.

Крім того, з 10 березня 2022 року забороняється розповсюдження в магазинах та закладах громадського харчування надтонких (із стінками товщиноюменше 15 мікрометрів), тонких (із стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксорозкладних пластикових пакетів.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...