Блефаропластика, або як повернути молодий погляд

Поділитися новиною

Що таке блефаропластика і навіщо її роблять. Як сучасна пластична хірургія може повернути молодість погляду

Що таке блефаропластика і кому вона підійде

Нависла повіка, втомлений погляд, зморшки в періорбітальній області одні з найпоширеніших причин звернення пацієнтів до ін’єкційних косметологів. Очі одними з перших видають вік людини, тому немає нічого дивовижного в тому, що багато хто хоче омолодити зовнішність за допомогою блефаропластики.

Блефаропластика це операція, яка дозволяє видалити жирові мішки під очима, підтягнути куточки очей і підкоригувати форму верхньої або нижньої повіки. Процедура займає понад годину, якщо робота проходить над однією повікою, і близько півтори години, якщо необхідно провести підтяжку обох повік. Блефаропластика проводиться під місцевою анестезією і не вимагає госпіталізації пацієнта. 

Ця операція підійде усім, хто бажає: 

  • змінити розріз очей, зробити їх ширшими, а погляд розкритим;
  • позбавитися від нависаючої верхньої повіки; 
  • зробити підтяжку куточків очей і позбавитися від зморшок навколо них;
  • видалити жирові мішки під очима і повернути молодість шкірі в цій зоні.

Блефаропластика не має обмежень у віці. Її можна проводити як юним повнолітнім пацієнтам для досягнення бажаного розрізу очей, так і пацієнтам у віці для підтяжки нависаючих повік і омолоджування погляду. Основні протипоказання до проведення операції інфекційні захворювання повік і шкіри навколо них, ГРВІ, міопатії, цукровий діабет і захворювання очей.

Техніка проведення операції 

Після консультації з хірургом необхідно підготуватися до операції та за два тижні до неї здати усі необхідні аналізи, щоб виключити наявність протипоказань у пацієнта. Безпосередньо під час операції хірург проводить розмітку зони втручання. Проводиться місцева анестезія, після чого хірург робить розріз верхньої або нижньої повіки, щоб видалити надлишки шкіри й якщо операція проводиться на нижній повіці зайва жирова тканина. Потім накладаються косметичні шви, які знімаються на п’ятий-сьомий день після операції й не залишають рубців. Уся процедура проходить з мінімальним ушкодженням тканин і з особливою точністю розрізів. Для швів використовується гіпоалергенний шовний матеріал, і після зняття вони не залишають слідів на шкірі.

Відновлювальний період і можливі ускладнення блефаропластики

Ця операція не вимагає госпіталізації, тому відразу після закінчення маніпуляцій хірург залишає рекомендації на період відновлення, і пацієнт вирушає додому. Перші три дні після операції допускається набряклість навколо очей і синці, які швидко йдуть і ніяк не впливають на звичний спосіб життя.

Період відновлення триває до двох тижнів, і на цей час лікарі рекомендують не створювати велике навантаження на очі. При цьому пацієнти можуть ходити на роботу, гуляти, і не утрудняти себе у звичній діяльності, якщо вона не пов’язана з довгою роботою за комп’ютером або читанням в невідповідних умовах.

Ускладнення після блефаропластики зустрічаються рідко частенько вони проявляються у вигляді гематом, розбіжності швів із-за активної міміки або інфекційних процесів в результаті занесення інфекції у відновному періоді. 

Набряклість і синці вважаються природним явищем в періоді реабілітації, і їх можна вважати ускладненнями операції тільки у тому випадку, якщо вони не проходять за 3-4 дні, або якщо синяки перетворюються на гематому у такому разі вимагається негайно звернутися до хірурга для усунення цієї проблеми.

Ефект від цієї операції постійний. При цьому варто розуміти, що вікові зміни впливатимуть на шкіру повік, тому якщо процедура була зроблена до серйозних вікових змін, може знадобитися нова операція в дорослішому віці.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...