Куди звертатися, якщо у приймальних відділеннях лікарень Полтавщини вимагають гроші

Поділитися новиною

У лікарнях на Полтавщині відкривають нові відділення невідкладних станів, де медики цілодобово надають безкоштовну допомогу пацієнтам з інсультами, інфарктами, ушкодженнями, травмами тощо.

Т.в.о голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін 28 січня розповів, що жителі області запитують як їм отримати безкоштовні послуги:

«У нашій державі послуги – безкоштовні. У приймальних відділеннях так само. Національна служба здоров’я України є замовником послуг для населення, а кожна лікарня є надавачем послуг і отримує кошти саме за кожен пролікований випадок. Тому я хочу повідомити, якщо у приймальних відділеннях або лікарнях області вимагають гроші, то звертайтеся або до нас, або до НСЗУ».

Якщо в лікарнях виявлятимуть факт вимагання оплати за послуги, які надаватимуть пацієнтам, то НСЗУ позбавлятиме їх фінансування й не погоджуватиме пакети послуг, за які медзакладам і платять.

Залишити скаргу на лікарню до НСЗУ можна за допомогою контакт-центру за номером 1677. Однак для ґрунтовного розгляду в НСЗУ просять залишати саме письмові заяви. Аби лист про порушення прав пацієнта був дієвим, у ньому необхідно вказати таку інформацію:

  • ПІБ пацієнта;
  • адресу проживання, мобільний телефон та електронну пошту;
  • у скарзі пояснити суть порушення та вказати повну назву медичного закладу, імена, по батькові та прізвища лікарів, які могли бути причетні до ймовірного порушення прав пацієнта;
  • якщо пацієнт вже здійснив оплату послуг або медикаментів (це треба вказати у заяві) і хоче повернути гроші, необхідно зберегти товарні чеки, аби мати змогу надати їх медичному закладу/правоохоронним органам.

Адреса НСЗУ –Україна, 04073, місто Київ, проспект Степана Бандери, 19.

Звернутися також можна до Департаменту охорони здоров’я ПОДА. Телефон 0532607709. Адреса: 36011, м. Полтава, вул. Стрітенська, 44. Пошта: guoz@adm-pl.gov.ua

LIVE OFFLINE
track image
Loading...