Звільнення інженера «Гадяч-житло» суд визнав незаконним 

Поділитися новиною

18 січня Гадяцький районний суд розглянув у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом  до Комунального підприємства «Гадяч-житло» та третьої особи Гадяцької міськради, про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди.

Повний текст рішення буде складено 27 січня, проте рішення суду вже відоме. Керуючись ст.259,268 ЦПК України, суд вирішив позов задовольнити частково. А саме:

  • визнав незаконним та скасував наказ КП «Гадяч-житло» від 24.05.2021 року «Про скорочення штатних одиниць», в частині прийняття рішення про скорочення посади з 25.05.2021 року інженера по житлу КП «Гадяч-житло» – 1 штатна одиниця.
  • визнав незаконним та скасував наказ КП «Гадяч-житло»  «Про звільнення з посади інженера по житлу» та поновив її на роботі на посаді інженера по житлу КП «Гадяч-житло» на 1,0 ставки з 25 травня 2021 року.
  • зобов’язав стягнути з КП «Гадяч-житло» на користь постраждалої особи середній заробіток за весь період вимушеного прогулу, починаючи з 25.05.2021 року до 18.01.2022 року в сумі 60276,54 грн.
  • зобов’язав стягнути з КП «Гадяч-житло» на користь постраждалої особи моральну шкоду в розмірі 500 грн.
  • зобов’язав стягнути з КП «Гадяч-житло» на користь постраждалої особи витрати на надання послуг адвокатом в розмірі 8000 грн та витрати, пов`язані з витребуванням доказів в сумі 71,20 грн.
  • зобов’язав стягнути з КП «Гадяч-житло» на користь держави судовий збір в розмірі 1816 грн.

Рішення в частині поновлення постраждалої на посаді інженера по житлу КП «Гадяч-житло» та в частині стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу в межах суми стягнення за один місяць підлягає до негайного виконання.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

За матеріалами ЄДРСР.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...