Сморід в центрі Гадяча. Хто винен?

Поділитися новиною

До редакції звернулись жителі багатоповерхівки та члени гаражного кооперативу, що розташований біля редакції, по вул. Гетьманська, скаржаться на каналізаційний сморід із люків колектору.

Почнемо з початку. В жовтні комунальники розпочали ремонт колектору, розрили дорогу в гаражний кооператив та замінили труби. За традицією, залишили після себе багно, яке більше трьох тижнів не давало можливості нормально користуватися виїздом. У день виходу публікації, міський голова та його заступник, таки змогли виділити декілька хвилин та оглянули описане місце. Через два дні дорогу намагалися впорядкувати працівники підрядної організації, але продумати та спланувати роботу їм виявилось не під силу. Перші ж опади показали якість виконаних робіт.

Звідки взявся сморід? Надодачу із двох люків колектору, що залишилися не впорядкованими і по цей день постійно відчутний стійкий запах каналізації. Комунальники лише прикрили їх шматками ДСП, які по правді, дуже схожі на б/в двері. Сморід відчутний також і біля магазину «Діамант». Імовірно, в колектор потрапляють відходи життєдіяльності людей із прилеглих будинків, але за усіма правилами – такого бути не повинно. Якщо це дійсно так, то всі нечистоти стікають в ярок, а потім в річку.

Що в підсумку?

Гадяцька міська рада та підпорядковані їй організації не напрацювали для себе правило – «робити як для себе» та з першого разу, про що їм постійно нагадують мешканці міста і редакція. Скільки місяців потрібно чекати людям, щоб адекватно завершився жовтневий ремонт – питання риторичне.

Підготував Влад Лидзарь.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...