Затвердили бюджет Полтавщини на 2022 рік

Поділитися новиною

24 грудня відбулася десята позачергова сесія обласної ради. Пленарне засідання тривало дві години і найважливішим рішенням, яке було ухвалено, став головний фінансовий документ області на 2022 рік.

«Депутати одноголосно підтримали основний фінансовий документ області.Наш бюджет на 2022 рік складає 5 млрд 272 млн грн. Це майже на мільярд більше ніж у минулому. Головний напрямок фінансування – освіта. У 2022 році на цю галузь передбачено понад 1 млрд грн. Значна сума видатків запланована на медицину. Зараз основне фінансування спрямоване на захищені статті і лише частково на капітальні видатки. Але ми розуміємо, що до кінця 2022 року ця сума може збільшитися. Тобто, сказати скільки буде коштів використано протягом року ми не можемо, бо вже в лютому–березні 2022 матимемо інформацію по вільних лишках і зможемо профінансувати більше капітальних видатків», 

– зазначив голова обласної ради Олександр Біленький

Отже, наступного року Полтавщина планує отримати 5 млрд 284 млн грн доходів — разом з дотаціями та субвенціями. Без них прогнозований «чистий» дохід складе 3 млрд 248 млн грн. Він надійде з податку на доходи фізичних осіб (1,7 млрд грн), податку на прибуток (675 млн грн), рентної плати за користування надрами (547 млн грн), плати за надання адмінпослуг (35 млн грн), ренти за спеціальне використання води (17 млн грн) тощо.

Найбільшу суму з цього бюджету планують витратити на сферу освіти — 1,6 млрд грн. З них 616,6 млн грн піде на зарплати, мінімальний розмір яких збільшиться до 6700 грн. Ще 150,5 млн грн витратять на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, 20,4 млн грн — на підтримку осіб з особливими освітніми потребами, 62 млн грн — на інші видатки.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...