Електронні щоденники та журнали вже реальність. Кабмін прийняв відповідне рішення

Поділитися новиною

В Україні введуть електронні журнали та щоденники в школах.

Про це повідомляє Кабінет Міністрів України.

Це рішення дозводить встановити електронний документообіг та автоматизувати роботу зі збору та опрацювання даних від закладів освіти. А також ввести електронні щоденники та журнали.

АІКОМ – це електронна система управління освітою, яка забезпечує збір, зберігання та управління ключовими процесами та даними у сфері освіти.

На базі АІКОМ створюється нова система збору освітньої статистики, зокрема для деталізованого розрахунку потреб освітньої субвенції, яка спрямовується на заробітну плату педагогічним працівникам.

Також суттєвих змін зазнає система електронного документообігу в закладах освіти, обліку дітей дошкільного та шкільного віку та система зарахування, відрахування та переведення учнів.

АІКОМ стане основою для запровадження системи електронного документообігу в закладах освіти. На його базі вже функціонує програмний модуль державного електронного класного журналу та щоденника, до якого можуть підключитися заклади загальної середньої освіти.

Кабмін затвердив положення про програмно-апаратний комплекс “Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту”.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...